Laudate Dominum brengt eigentijdse versie van klassiek Passie-verhaal

Foto:

Koor en combo Laudate Dominum brengen op weg naar Pasen vier Passieconcerten, verspreid over het Hart van Brabant: de Matteüs Passie. Het is een eigentijdse muzikale vertelling van het lijdensverhaal van Jezus.

In 2006 voerde het koor deze Passie voor het eerst uit. Sinds die tijd zijn er veel moderne Passion-uitvoeringen ontstaan. De Matteüs Passie blijft dicht bij het verhaal uit de bijbel, en brengt het heel dicht bij ons eigen leven. Ook daarin gaat het over liefde en lijden, over dromen en vrijheid, maar ook over woede en eenzaamheid, verraad, en ook verzoening. Een eigen combo ondersteunt het koor, dat sinds 2016 onder leiding staat van Otto Grevink.

Uitvoeringen

  • Zondag 7 april 19.00 uur – De Brug Sprang-Capelle
  • Vrijdag 12 april 20.00 uur – De Open Hof Drunen
  • Palmzondag 14 april 16.30 uur – Opstandingskerk Tilburg
  • Goede Vrijdag 19 april 20.00 uur – Sint Jan de Doper Waalwijk

Matteüs Passie

De Matteüs Passie brengen is geschreven door Piet van Midden en Gerard van Amstel. In nieuwe Passion-uitvoeringen is de rol van Maria, de moeder van Jezus, veel belangrijker geworden. Velen herkennen zich in de moedergevoelens, die zij gehad moet hebben bij het zien van het lijden van haar kind. Het koor heeft daarom nu een indrukwekkend Stabat Mater opgenomen van dezelfde componist en geschreven door de broer van Van Midden, Gerard.

Campagne op sociale media

Om de concerten onder de aandacht te brengen is het koor een bijzondere campagne gestart op de sociale media. Vanaf Aswoensdag publiceert het koor 40 dagen lang tot Pasen elke dag een stukje tekst uit de Matteüs Passie op Facebook, Twitter en Instagram. Op de eigen Facebookpagina en via het account op Twitter en Instagram van dirigent Otto Grevink. Veel mensen leven op deze wijze toe naar een van de uitvoeringen.

Over het koor

Koor Laudate Dominum is een gezellige vereniging uit Sprang-Capelle die sinds 1942 een heel gevarieerd repertoire brengt aan geestelijke en populaire liederen in het voetspoor van Paul en Albert Christ.

Meer informatie

Via www.koorlaudatedominum.nl komt u terecht bij onze Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen