Basisschool De Brug bakt ze bruin!

WASPIK – Het is een echte traditie aan het worden, Pannenkoekendag op basisschool De Brug in Waspik. 27 maart vond alweer de vierde editie van dit festijn plaats. Elk jaar wordt het enthousiasme onder de opa’s en oma’s groter en groter, 140 aanmeldingen had de school ontvangen!

Dit jaar wilde de school ook graag de oudere mensen van Waspik bij het festijn betrekken. Het pannenkoekencomité, bestaande uit juf Karin, juf Hanneke, juf Dinie en juf Woulinda, zocht daarom contact met De Riethorst Stromenland. Zij reageerden direct enthousiast om de kinderen met hun opa’s en oma’s te ontvangen. En zo werden ook de 70 bewoners van De Riethorst Stromenland getrakteerd op heerlijke pannenkoeken.

Groep 7 en 8 waren al vroeg aan het bakken geslagen. Wat wil je ook als er zoveel pannenkoeken gebakken moeten worden. Enthousiast gingen ze aan het werk om alles op tijd klaar te hebben. Natuurlijk mocht het comité ook weer rekenen op de hulp van de altijd actieve ouderraad. Zij zorgden er samen met de kinderen voor dat de ontvangsthal gezellig versierd werd met ballonnen en vlaggetjes, wat een feest. Ze ondersteunden de kinderen ook bij het bakken. Gelukkig waren er ook weer een hoop ouders bereid om thuis alvast een aantal pannenkoeken te bakken.

Om half 11 werden de gasten verwelkomd door de kinderen en Samen Top. Iedereen zocht een plaatsje in de mooi versierde hal en kreeg een kopje koffie of thee aangeboden. Hierna serveerden de kinderen de pannenkoeken uit en kon het smikkelen beginnen. Natuurlijk werden de bewoners van de gesloten afdeling niet vergeten. Samen met een begeleider van De Riethorst Stromenland gingen een aantal leerlingen van groep 8 de pannenkoeken bij deze bewoners brengen. Je zag ze genieten.

De leerlingen van groep 1 tot en met 4 verzorgden een geweldig optreden met hun Pannenkoekenlied. Wat hadden ze goed geoefend met de juffen. Super knap gedaan. Groep 6 en 7 bleven natuurlijk niet achter. Ze zongen uit volle borst het Drakendanslied van De Efteling. Hun juffen straalden van trots. Tijd voor een heuse “wedstijd” met de leerlingen van groep 8. Meneer Van Harselaar zorgde voor de begeleiding op gitaar. Ze zongen het Overwinningslied “Jezus, U maakt mij vrij”. De mensen in de hal mochten stemmen welke groep het mooiste had gezongen. Het werd een gelijke stand. En zo kwam er ook weer een eind aan deze pannenkoekendag.

Basisschool De Brug wil het comité, de ouderraad, de vele thuisbakkende ouders, Samen Top en De Riethorst Stromenland bedanken voor deze geweldige ochtend!! Een mooi voorbeeld van waar een kleine school super groots in kan zijn. Wij kijken uit naar volgend jaar, de 5e editie. Een jubileumjaar dat belooft wat….

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen