Hulp bij belastingaangifte in Bibliotheek Waalwijk

WAALWIJK – Veel mensen zien als een berg op tegen hun belastingaangifte. Alle hulp is dan welkom. Bibliotheek Waalwijk organiseert daarom samen met EZ Boekhouding de komende weken gratis speciale belastingspreekuren.

Iedereen kan een afspraak maken om samen met een expert de belastingformulieren in te vullen of om een vraag te stellen. In verschillende vestigingen van de bibliotheek kan daarnaast gratis gebruik worden gemaakt van computers en printers bij het invullen van de belastingformulieren.

Spreekuur

In de Bibliotheek Waalwijk is 2 april tussen 10.00 en 16.00 uur een informatieve sessie over de belastingspreekuren met de mogelijkheid om je aan te melden voor een spreekuur. Het spreekuur zelf is donderdag 18 april tussen 10.00 en 16.00 uur.

Ben je niet in de gelegenheid je aan te melden voor een spreekuur tijdens de informatiesessie? Meld je dan per mail aan via Tessa Persijn: [email protected].

Aan de slag

Met de tips van Silvio Leussink van EZ Boekhouding hieronder kun je alvast aan de slag.

Belastingtip 1: Onderzoek scheelt je euro’s
,,Voordat je begint met het invullen van alle formulieren is het goed om te onderzoeken of je recht hebt op een heffingskorting zoals de inkomensafhankelijke combinatiekorting of de alleenstaande ouderenkorting. Dat kan al honderden euro’s schelen”, zegt Leussink. Meer informatie hierover staat op de website van de belastingdienst.

Belastingtip 2: Samen is beter dan alleen
Specialist Silvio Leussink: ,,In sommige gevallen kan het handig zijn om samen met je partner aangifte te doen. Dit is vooral het geval wanneer je partner aanzienlijk meer verdient. Dan kun je optimaal gebruik maken van alle heffingskortingen”.

Belastingtip 3: Denk aan je specifieke zorgkosten
,,Specifieke zorgkosten kun je in sommige gevallen aftrekken van je inkomstenbelasting. Dit zijn vooral de kosten die niet al eerder zijn vergoed of die buiten de eigen bijdrage vallen. Je kunt hierover meer informatie vinden op de site van de belastingdienst, maar in sommige gevallen zijn de specifieke zorgkosten wel zo gecompliceerd dat je er niet alleen uitkomt. In dat geval is het raadzaam om hiermee naar het spreekuur in de bibliotheek te komen.”

Meld je gratis aan voor het spreekuur

Wil je meer weten over de belastingspreekuren bij jou in de buurt? Kijk op www.bibliotheekmb.nl/belastingdienst voor meer informatie. De laatste tip van Leussink is luid en duidelijk: ,,Neem niet teveel mee naar het belastingspreekuur. Voor je aangifte heb je niet meer nodig dan: je DigiD , de jaaropgaves van het werk, de eventuele uitkeringen, specifieke zorgkosten en de gegevens van de eigen woning.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen