Brel & Brass in de Leest op 7 april

Foto: Ronald Raymakers

Zondagmiddag 7 april verzorgt de Waspikse Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak samen met de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem een bijzonder concert in de Leest in Waalwijk.

Zangeres Micheline Van Hautem trok als avonturier de wijde wereld in, gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

De muziek van Brel voerde haar van Edinburgh, alwaar ze de prestigieuze Herald Angel Award in ontvangst mocht nemen, tot Australië, waar ze volle zalen trok. Terug in Europa werd ze warm onthaald met o.a. een uitverkocht Amsterdam Concertgebouw.
Micheline schrijft ook eigen songmateriaal. Dit is te horen op haar eerste CD “Chocolat”, opgenomen in samenwerking met artiesten als The Alessi Brothers, Erik de Jong (Spinvis), Tim Finn (Crowded House) en Mathilde Santing. Met haar volgende CD “La Musique” keert Micheline terug naar haar eerste liefde: De muziek van Jacques Brel. Op deze CD zingt zij samen met de neef van Jacques, Bruno Brel.
Ook heeft Micheline geregeld het podium gedeeld met de grote Belgische chansonnier Zjef Vanuytsel in hun duo-show “Lief en Leed”. Hun postuum duet “Ik weet wel mijn lief” werd een ware radio-hit.

Momenteel toert Micheline door Nederland en België met haar live-show “Brel & Brass” , steeds in samenwerking met lokale HaFaBra-orkesten. Deze keer dus met Harmonie Waspik. Te gast is eveneens bastrombonist Jos Jansen. Gezamenlijk zullen harmonie, trombonist en Micheline een aantal van de mooiste chansons van Jacques Brel ten gehore brengen. Dit na de pauze. Voor de pauze speelt de harmonie een paar mooie sfeervolle muziekstukken, die op een of andere manier iets met Frankrijk te maken hebben. Wie wil genieten van deze prachtige muziek kan nu alvast kaartjes bestellen op www.deleest.nl . De aanvang van het concert is 15.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen