‘Veerkracht’ jubileummotto Inloophuis TOON

Foto: Inloophuis Toon

Wanneer je geraakt wordt door kanker, op welke manier dan ook, heb je veerkracht nodig. Veerkracht om de draad weer op te pakken en om opnieuw zin te geven aan je leven. Daarom staat ‘veerkracht’ centraal bij alle activiteiten die Inloophuis TOON in Waalwijk dit jaar organiseert rond zijn 15-jarig bestaan.

Inloophuis TOON is al vijftien jaar een ontmoetingsplek voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft. Het inloophuis geeft ondersteuning door het bieden van een luisterend oor, lotgenotencontact, ontspanning en informatie. Dat gebeurt in de warme omgeving van een echt huis in de Jan de Rooystraat,

Waarom het motto ‘veerkracht’? “Dat is simpel uit te leggen”, zegt voorzitter Nicolle Sommer van Inloophuis TOON. “Kanker zet je leven totaal op z’n kop. Als je zelf de diagnose krijgt of iemand die je lief is, dan merk je hoe moeilijk het is om je leven terug op de rails te krijgen. Zonder veerkracht red je het dan niet. Veerkracht helpt je in het proces van je ziekte en in het omgaan met de gevolgen die je van kanker ondervindt.”

In dit jubileumjaar heeft Inloophuis TOON een groot aantal activiteiten op het programma staan waarin ‘veerkracht’ de boventoon voert: workshops voeding en bewegen, een symposium over positieve gezondheid, een lezing over mantelzorg en een thema-avond over veerkracht gecombineerd met muziek en een speciale kinderactiviteit.

Nicolle Sommer: “Op deze manier willen we dit jaar graag onze ervaringen delen, lotgenoot zijn, veerkracht zoeken en vinden en elkaar een stukje verder helpen in de intense situatie die het krijgen of hebben van kanker met zich meebrengt.”

Meer informatie over de activiteiten volgt later via de Facebookpagina van Inloophuis TOON, de regionale media en website inloophuistoon.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen