Berichten uit Waspik (week 7)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 7 – 2019

Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert op zaterdag 16 februari het jaarlijkse Songfestival in Den Bolder in Waspik. Kaarten voor deze 27e editie zijn voor 5 euro te reserveren via [email protected] of te koop op de adressen Lijsterbesstraat 9 en Schoolstraat 13 in Waspik. De avond begint om 20.00 uur. Toegang is vanaf 16 jaar; er wordt een streng deurbeleid gevoerd met betrekking tot het alcoholbeleid voor 16- en 17-jarigen. Een geldig legitimatiebewijs is voor deze doelgroep dan ook verplicht.

Versieren Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik is op zoek naar mensen die op vrijdag 15 februari vanaf 19.00 uur mee willen helpen om Den Bolder in Waspik te versieren voor het Songfestival. Materiaal is in Den Bolder aanwezig.

Carnavals-ID

WASPIK – Tijdens carnaval worden er in Den Bolder in Waspik dagelijks discoavonden georganiseerd voor jeugd vanaf groep 6 tot en met 15 jaar. Om te zorgen dat alleen jeugd van deze leeftijd binnenkomt, gaat de organiserende Stichting Jeugdcarnaval Waspik weer werken met carnavals-ID pasjes. Jeugd kan zo’n pasje op zaterdag 16 februari van 13.30 uur tot 17.00 uur in Den Bolder gratis ophalen. Ze dienen een pasfoto en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Naast dit pasje kan jeugd toegang krijgen tot de disco met een eigen legitimatiebewijs of een bewijs van inschrijving op het paspoort van de ouders. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

CD Songfestival

WASPIK – Van alle deelnemers die optreden tijdens het Songfestival dat Stichting Jeugdcarnaval Waspik op zaterdag 16 februari organiseert, is een CD gemaakt. Het schijfje met daarop de zestien nummers is vanaf maandag 18 februari te koop voor 11 euro in Waspik bij Slagerij Snels en ’t Carmelietje. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Waspik op z’n best

WASPIK – De talentenshow Waspik’s got Talent op zaterdagmiddag met carnaval krijgt in Waspik dit jaar extra cachet. Op zaterdag 2 maart vindt de eerste editie van Waspik op z’n best plaats. Verschil is dat niet alleen kinderen, maar ook hele gezinnen mee kunnen doen; optredens van alleen volwassenen zijn niet toegestaan. Er kan gezongen en gedanst worden, maar ook andere acts zijn mogelijk. Aanmelden kan tot 15 februari door een mail te sturen naar [email protected]. Er is plaats voor vijftien optredens. Deelname is gratis. De winnaar mag een middag geheel verzorgd taarten gaan bakken bij Patisserie Corné.

Kaartmarathon

WASPIK – Buurthuis ’t Schooltje in Waspik organiseert op zondag 17 februari een kaartmarathon. De marathon bestaat uit rikken en jokeren. De opbrengst van de activiteiten komt ten goede aan het Updatefonds van het buurthuis. Deelnemers dienen om 09.30 uur aanwezig te zijn. Koffie en thee bij aanvang zijn gratis en de lunch is inbegrepen. Meer informatie en inschrijven à 10 euro bij Theo Rekkers: tel. 0416-312630 of 06-10697340.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 17 februari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Maathuis uit Werkendam.

Carnavalsbal

WASPIK – Carnavalsvereniging De Neefjes organiseert op zaterdag 23 februari in samenwerking met buurthuis ’t Schooltje in Waspik een carnavalsmiddag voor mensen met een beperking. De middag in ’t Schooltje met als thema ’Haddum Deur?’ duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur; iedereen is welkom en de toegang is gratis. Er is carnavalsmuziek van een DJ en er is live muziek.

Alles Kids carnaval

WASPIK – Op vrijdag 22 februari vindt er een carnavalsfeest plaats van Alles Kids in Den Bolder in Waspik. De zaal is helemaal in carnavalssfeer aangekleed. DJ Pim draait de leukste feesthits; de dresscode voor de avond is natuurlijk carnaval. Er is een Mister en Miss Carnaval verkiezing. De avond duurt van 18.30 uur tot 20.30 uur. De discoavond is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8. De toegang bedraagt 3 euro.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is tot 27 februari een expositie te zien van werken van Lya van Irsel en Greta van Schooten. Van Irsel exposeert met werken in het thema Bomen; Van Schooten laat keramische werken zien. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Bonte avond

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert in samenwerking met De Stroming op vrijdag 1 maart een carnavalsavond voor 65-plussers uit het dorp. Het is de vijfde keer dat de avond plaats vindt met medewerking van muzikanten en zangers. Thema dit jaar is Tirol. Gezien de te verwachten drukte raadt de organisatie aan om kaarten voor 5 euro te kopen bij de receptie van De Stroming. De avond begint om 19.00 uur.

Inschrijven optocht

WASPIK – De inschrijving voor de optocht die op zondag 3 maart door de Waspikse straten trekt, is gestart. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Inschrijven kan tot donderdag 28 februari 18.00 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Programma carnaval Waspik

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik heeft van vrijdagavond 1 maart tot dinsdagavond 5 maart een vol programma met carnavalsactiviteiten in Den Bolder in Waspik. Het complete programma is te vinden op www.carnavalwaspik.nl.

Opschoondag

WASPIK – Stichting Platform Waspik organiseert in samenwerking met de gemeente Waalwijk op zaterdag 23 maart een opschoondag in Waspik. De dag wordt gehouden in het kader van de nationale week van Nederland Schoon. Om 09.00 uur wordt er vanuit de Dorpsboerderij gestart om zwerfvuil op te gaan ruimen. Rond 11.30 uur moet alles klaar zijn en is er drinken en wat te eten voor de vrijwilligers. Mensen die mee willen helpen kunnen zich aanmelden bij Johan de Hond: tel. 06-49803888 of mail [email protected].