‘Stop de Braindrain’ in de Langstraat zeer succesvol

Leerling Joep Dekkers (5e klas VWO)
Leerling Joep Dekkers (5e klas VWO)
Foto: Rabobank

Wie stopt de braindrain in de Langstraat? Met deze ambitie zijn het Dr. Mollercollege, het Waalwijks Bedrijvenplatform, gemeente Waalwijk en Rabobank De Langstraat ruim een jaar geleden een project gestart.

Dit project heeft als doel om scholieren uit 5 VWO kennis te laten maken met het Waalwijkse bedrijfsleven om hen te laten zien wat Waalwijk tijdens en na hun studie te bieden heeft. Partijen hebben uitgesproken in 2019 te willen werken aan een tweede editie.

Scholieren ontmoeten Waalwijks bedrijfsleven

Het is een uitdaging om hoogopgeleide jongeren aan de Langstraat te (blijven) binden. Net als in veel andere regio’s is er sprake van een trek naar de grote steden. Middels Stop de braindrain laten we scholieren zien wat de Langstraat te bieden heeft als het gaat om bedrijvigheid. leerlingen van het Dr. Mollercollege kregen een uitdagende onderzoeksopdracht bij één van de zes deelnemende bedrijven, waaronder Plastica, Janssen.nl, Ingram Micro en Airopack. Ook de Gemeente Waalwijk en Rabobank ontvingen een aantal leerlingen. In een tweedaagse onderzoeksopdracht gaven zij antwoord op relevante vraagstukken van bedrijven. Zowel de leerlingen als de bedrijven waren erg enthousiast. Op 16 november jl. presenteerden de scholieren aan elkaar en aan de opdrachtgevers een vlog over het bedrijf, het toegewezen vraagstuk en hun eigen creatieve oplossing. Kortom, een geslaagde eerste editie waar dit jaar een vervolg aan zal worden gegeven. De ambitie is om uiteindelijk meer scholen en scholieren te betrekken bij dit project en ook andere stakeholders in de regio aan te haken.

Onze Langstraat

Het project ‘Stop de Braindrain is een initiatief vanuit Onze Langstraat en is ontstaan tijdens een bijeenkomst van ‘De regio draait door’ waar Kees Maas (directeur Dr. Mollercollege) en burgemeester Kleijngeld het idee presenteerden. Hier ontwikkelen de deelnemers verse ideeën en nieuwe samenwerkingen om allerlei problemen op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt, leefklimaat en bereikbaarheid.
Loop je zelf rond met een goed idee? Langstraatemakers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden kan via www.onzelangstraat.nl hier vind je ook meer informatie over het project ‘Stop the brain drain’ en de overige projecten die vanuit Onze Langstraat zijn opgestart. Onze Langstraat is een initiatief van Rabobank De Langstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen