Gitaristen gezocht voor nieuwe gitaargroep 55+

Foto: Pixabay

Enkele jaren geleden startte Kunstencentrum Waalwijk met groepsles gitaar voor 55plussers. Niet minder dan 24 mensen meldden zich toen aan en begonnen zo aan een nieuwe hobby. Binnenkort start er een nieuwe cursus gitaar 55plus. Hoe is het de beginners van vier jaar geleden vergaan? Met die vraag gingen we op ‘lesbezoek’ bij de gitaargroep.

Het is maandagmiddag twee uur. De echte les begint pas over een uur, maar alle cursisten zijn er al: “we vinden het heerlijk om met elkaar muziek te maken en daarom komen we altijd een uur eerder. We spelen dan samen allerlei nummers door. Ook nummers die we niet behandeld hebben tijdens de les!“, vertelt Ton Tiggelman, een van de deelnemers. De middaggroep bestaat uit zes gitaristen die – op een blauwe maandag na – eigenlijk geen van allen gitaar konden spelen toen ze zich vier jaar geleden inschreven. “Mijn vrouw had destijds het artikel in de krant zien staan en mij er op attent gemaakt”, merkt collega-gitarist Fris Brandenberg op. ‘Dat leek me wel wat. Ik had altijd al muziek willen maken, maar had er nooit tijd voor kunnen vinden. Dit was mijn kans. En ik heb er nog geen minuut spijt van gehad.”

Al snel wordt duidelijk dat het inderdaad om het plezier van samen muziek maken gaat. Want het interview is nog maar nauwelijks begonnen of de groep besluit unaniem dat het de hoogste tijd is om wat te laten horen. Vlot worden de gitaren gestemd waarna Blowing in the Wind van Bob Dylan klinkt. Het blijkt dat er niet alleen prachtig wordt gespeeld, maar de meesten hebben er geen moeite mee om het lied ook mee te zingen. Daarbij wisselen ze elkaar af of vullen elkaar aan.
“Samen muziek maken geeft heel veel plezier. En het bijzondere aan gitaar is dat het echt een totaal-instrument is, met akkoorden, melodielijnen, maar ook specifieke ritmes. Zo zijn we nu met de Bossa Nova bezig. Dingen waarvan je dacht dat ze onbereikbaar waren, blijken gewoon mogelijk’ vertelt Theo Scholtes. ‘En door zelf gitaar te spelen, ga je ook anders naar muziek luisteren, je hoort veel meer, gaat ook andere muziek mooi vinden.” Ank Naerebout sluit zich hier volledig bij aan: “het is een prachtige hobby!”

Binnenkort start er op de maandagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur een nieuwe beginnersgroep gitaar 55plus. Ook toe aan een nieuwe uitdaging waar u eerder nooit tijd voor heeft gehad? Stuur vrijblijvend een mailtje naar [email protected] en we informeren u verder. Bellen kan ook: 0416-561616. U hoeft niet in het bezit te zijn van een gitaar: in de eerste proefperiode van tien weken krijgt u gratis een instrument van het Kunstencentrum in bruikleen. De exacte startdatum gaat in overleg met de docent en de mensen die zich hebben aangemeld.

Er wordt begonnen met een cursus van 10 weken van elk 1 uur voor € 47,50. Leden van de KBO krijgen € 7,50 korting op deze introductieprijs en betalen dus slechts € 40 voor de eerste tien lessen. Dat is inclusief de bruikleen van een gitaar.

article
86708
Gitaristen gezocht voor nieuwe gitaargroep 55+
Enkele jaren geleden startte Kunstencentrum Waalwijk met groepsles gitaar voor 55plussers. Niet minder dan 24
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190109/gitaristen-gezocht-voor-nieuwe-gitaargroep-55/
2019-01-09T20:20:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/01/09201958/guitar_guitarist_instrument-1171947.jpg
Nieuws