Hyacintenactie voor jonge mensen met kanker

In de hoofdgang van het ETZ worden vrijdag 11 januari bosjes hyacinten verkocht. De opbrengst is voor betere zorg en onderzoek.
Foto: ETZ

Wie vrijdag 11 januari in de hoofdgang van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) een bosje hyacinten koopt, steunt de zorg aan jonge mensen met kanker. De hyacinten zijn vanaf 09.30 uur te koop voor vier euro per bosje op locatie Elisabeth (Hilvarenbeekseweg in Tilburg).

Dat op jongvolwassen leeftijd ook kanker voorkomt is relatief onbekend. Jaarlijks krijgen in Nederland 2.700 jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar kanker. Van hen overlijdt twintig procent. Kanker op jongvolwassen leeftijd is anders dan op oudere leeftijd en kan grote emotionele, sociale en maatschappelijke gevolgen hebben. Daarnaast is kanker op jonge leeftijd zeldzaam en zijn er weinig leeftijdsspecifieke behandelingen.

Door hyacinten te verkopen halen ziekenhuizen zoveel mogelijk geld op voor de zorg van AYA’s (Adolescents & Young Adults) met kanker. Het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform houdt deze HAYAcintenactie voor de vijfde keer. De opbrengst gaat volledig naar betere zorg en wetenschappelijk onderzoek. Zie voor meer informatie: www.aya4net.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden