Eigenaren winkelcentrum De Els in Waalwijk willen een supermarkt én woningen

Foto: De Els

De eigenaren van Winkelcentrum De Els in Waalwijk willen een transformatie van hun centrum. Op 8 november hebben de aanwezige eigenaren tijdens een algemene ledenvergadering unaniem aangegeven dat ze positief kijken naar een herpositionering van (delen van) Winkelcentrum De Els.

De gewenste herpositionering bestaat onder andere uit het toevoegen van trekkers op strategische plekken aan het winkelcentrum, waaronder een supermarkt. Daarnaast is de wens om een (gedeeltelijke) transformatie naar wonen te realiseren en dus woningen toe te voegen aan het centrum van Waalwijk.

Na een verkennend overleg met de gemeente Waalwijk is op 7 december een schriftelijk verzoek ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders. In dit verzoek vraagt het bestuur van Winkelcentrum De Els om gezamenlijk het proces aan te gaan tot transformatie van het winkelcentrum. Het College heeft hier positief op gereageerd.

Wethouder John van den Hoven is blij met het initiatief: “Het is belangrijk dat we samen werken aan een aantrekkelijk centrum in Waalwijk. De plannen van Winkelcentrum De Els passen bij de centrumvisie die de gemeente in 2017 heeft vastgesteld. Deze herpositionering moet leiden tot een versterking van De Els en dus ook een versterking van het centrum van Waalwijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen