Groepen 6 en 7 van de Pater van der Geld halen met geschiedenisproject geld op voor het goede doel

De afgelopen maanden werkten de kinderen van de groepen 6 en 7 aan het geschiedenisproject ‘Burgers en Stoommachines’. Een project waarbij onderzoekend en ontdekkend leren centraal stond. En met de Kerstgedachten in het achterhoofd koppelden de kinderen en leerkrachten het project aan een goed doel.

Ingrid Melis, moeder van Jade uit groep 6, raakte in 2014, na een zware periode, haar rechterbeen kwijt door uitzaaiingen van een melanoom. Maar ondanks alles is Ingrid positief en blij dat ze haar kinderen kan zien opgroeien. In 2017 deed ze mee aan de Handbike-Battle, een beklimming naar de Kaunertaler Gletscher in Tirol. In 2019 wil Ingrid deze prestatie weer gaan neerzetten en zelfs verbeteren. Hiervoor wil Ingrid graag een eigen handbike op maat. De kosten zijn echter zeer hoog.

De kinderen en leerkrachten van de Pater van der Geld wilden graag een bijdrage leveren aan een handbike op maat voor Ingrid. Ingrid is één van onze trouwe hulpouders op school. Ze zit in de ouderraad, helpt mee tijdens het overblijven en is leesmoeder in de bovenbouw. En daar zijn ze op school erg blij mee.

Het geschiedenisproject op de Pater van der Geldschool was een groot succes. Na een lessenreeks en verschillende activiteiten op school, over de Tijd van de Burgers en Stoommachines, zijn de leerlingen op excursie geweest naar het Textielmuseum in Tilburg.

Als afsluiting van het project maakten de kinderen een zwart-wit film: Burgers en Stoommachines. Alle vaders/moeders, opa’s/oma/s en broertjes/zusjes waren uitgenodigd. Bij binnenkomst kochten alle bezoekers de zelf ontworpen bioscoopkaartjes bij de kinderen die achter de kassa zaten. Boven bij de lokalen verkochten kinderen ook nog popcorn, om aan een mooi eindbedrag te komen.

De klassen zaten twee keer vol toen de film werd vertoond. De middag werd afgesloten met het bekendmaken van het eindbedrag voor Ingrid: 374 euro! Een fantastisch resultaat. De leerkrachten, ouders en kinderen zijn trots.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen