Keuze snelfietsroute Besoyensestraat voorlopig uitgesteld, gemeente onderzoekt alternatieven

Foto: Google Streetview

De definitieve keuze om de Besoyensestraat onderdeel te laten zijn van de snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg is voorlopig uitgesteld. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag is afgesproken dat de gemeente nog twee alternatieve routes gaat onderzoeken.

De gemeenteraad zal zich vervolgens uitspreken over de voorkeursvariant. Tot die tijd ligt ook de aanleg van het nieuwe riool stil met uitzondering van voorbereidende werkzaamheden die vanaf woensdag 21 november starten. Dit heeft niets te maken met of de Besoyensestraat wel of geen onderdeel wordt van de snelfietsroute.

De mogelijke snelfietsroutes

De gemeente onderzoekt de komende tijd drie mogelijke snelfietsroutes:

  • Via de Tuinstraat, Besoyensestraat en Kruisstraat
  • Via de Meidoornweg, Westeinde en Kruisstraat
  • Via de Winterdijk vanaf het Westeinde naar de Kruisstraat

De gemeente kijkt daarbij onder andere naar verkeersveiligheid, fietscomfort, kosten en wensen van inwoners.

Voorbereidende werkzaamheden

Aanleiding voor de herinrichting van de Besoyensestraat is het verouderd riool dat vervangen moet worden. Er komt een hemelwaterriool onder de rijbaan te liggen. Dit is een gescheiden rioolsysteem waarbij schoon water rechtstreeks de natuur in gaat en vuil afvalwater het riool in gaat. Goed voor het milieu en het voorkomt tevens wateroverlast. Dit heeft niets te maken met de snelfietsroute.

Om het riool aan te kunnen leggen moet de gemeente de aanwezige kabels en leidingen onder de rijbaan verleggen. Ze gaan proefsleuven maken in de weg en in de stoep. Door deze proefsleuven kunnen ze zien hoeveel ruimte er is en hoeveel kabels en leidingen er lopen. Vanaf woensdag 21 november start de gemeente met deze werkzaamheden. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

Om de straat bereikbaar te houden doet de gemeente dit in fases. Om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken gaat de aannemer, waar mogelijk, de straat maar voor de helft afzetten. De gemeente probeert hiermee de bereikbaarheid zo goed mogelijk te regelen. Overlast helemaal uitsluiten is helaas niet mogelijk.

Stap in WhatsApp groep van de Besoyensestraat!

Afgelopen weken heeft de gemeente informatie over de ontwikkelingen in de Besoyensestraat gedeeld via WhatsApp. Dat werkt snel en gemakkelijk. Het advies van de gemeente is om u aan te melden. Zo bent u snel op de hoogte van de laatste stand van zaken. Kijk op voor meer informatie op www.waalwijk.nl/besoyensestraat.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Dennis van Boven, projectleider van de gemeente Waalwijk. Hij is bereikbaar via [email protected]. U kunt hem ook bereiken op (0416) 683 456.

article
85192
Keuze snelfietsroute Besoyensestraat voorlopig uitgesteld, gemeente onderzoekt alternatieven
De definitieve keuze om de Besoyensestraat onderdeel te laten zijn van de snelfietsroute tussen Waalwijk
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181122/keuze-snelfietsroute-besoyensestraat-voorlopig-uitgesteld-gemeente-onderzoekt-alternatieven/
2018-11-22T10:18:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/09/04132734/besoyensestraat.png
Gemeente, Nieuws