Start gespreksgroepen rouwverwerking

Foto: Horizon

Komende weken kan er nog een nieuwe gespreksgroep starten waarbij het verlies van een partner de aandacht krijgt. Bij voldoende aanbod gaan we in week 48 op maandag of donderdag bij elkaar komen. De keuze voor de avond of middag is in overleg met deelnemers.

De groep is bedoeld voor allen die op dit moment te maken hebben met het verwerken van de dood van een geliefde partner. Het rouwproces brengt een breed scala aan gevoelens met zich mee, zoals boosheid, verdriet en angst. Deze gevoelens worden niet altijd begrepen door mensen die niet zelf een dierbare hebben verloren. De ervaring leert dat de deelnemers vooral veel steun hebben aan elkaar. De leeftijd speelde daarbij geen rol.

Erkenning krijgen en ervaring delen

Er wordt rond de tafel, gesproken over het gemis, de wanhoop en hoe nu alleen verder te gaan. Deelnemers aan groepen uit voorgaande jaren zeggen vaak dat het een hele stap was om zich aan te melden voor een gespreksgroep, omdat zij verschillende achtergronden hadden. Gelovig of niet gelovig, kerkelijk verbonden of niet, man of vrouw. Tijdens de bijeenkomsten bleek dat iedereen in het dagelijkse leven dikwijls tegen dezelfde problemen aanloopt door het verlies dat men heeft mee gemaakt. Het is fijn te horen hoe anderen (lotgenoten) daarmee omgaan. Je hebt toch vaak het idee de enige te zijn die zoiets overkomt.

Meer informatie

Voor informatie, of om u op te geven voor een van de gespreksgroepen met lotgenoten of voor individuele begeleiding, kunt u contact opnemen met De Horizon, Jozef Israƫlsstraat 2, 5143 JK Waalwijk, telefoon, 0416-349992 of 06-22229811.
www.dehorizon.org

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen