Tussen de lakens met toneelvereniging OOG

Foto:

Toneelvereniging OOG uit Waalwijk pakt uit met de voorstelling Druk-werk tussen de lakens. Een hartstochtelijke klucht geschreven door Ray Cooney en John Chapman.

‘Druk-werk tussen de lakens’ neemt het publiek mee naar de elegante flat van de familie Koopman, waar de excentrieke binnenhuisarchitect Michel van den Donk de laatste hand legt aan de inrichting. Philip Koopman is een degelijke man met een saai huwelijk. Zijn compagnon Henri Dubbeldam is daarentegen altijd uit op een spannend avontuurtje. En deze keer rekent hij op de ‘vrije’ slaapkamer in huize Koopman. Al snel blijkt dat ook anderen uit zijn op een spannende affaire in deze kamer op deze avond… ‘ Druk-werk tussen de lakens’ is een heerlijke klucht met doldwaze scènes. De cast van OOG staat weer voor een uitdaging, want het spelen van een klucht is een van de moeilijkste toneeldisciplines die er is. De timing moet perfect zijn. Teksten en handelingen moeten naadloos op elkaar aansluiten, anders valt de grap niet. Maar toneelvereniging O.O.G heeft in de afgelopen jaren bewezen deze discipline te beheersen.

Een speciale voorstelling voor OOG

OOG is een gezellige toneelvereniging, gevestigd in Waalwijk. Met Theater De Leest als thuisbasis, repeteren zij hard om ieder jaar weer een mooie voorstelling op de planken te zetten. Dit doen zij onder begeleiding van regisseur Michiel Kerbosch. Dit jaar is het een bijzonder jaar voor zowel de spelers als Michiel. ‘Druk-werk tussen de lakens’ is namelijk de 10e voorstelling met Michiel als regisseur. Daarnaast speelt OOG dit toneelstuk ter ere van Rietje Damen, die helaas in januari overleden is. Rietje speelde jarenlang prachtige rollen bij OOG. In de jaren tachtig speelde ze de hoofdrol in dit toneelstuk, dat toen de oorspronkelijke titel ‘Maak plaats voor mevrouw’ droeg.

Jubileumjaar 2019

Volgend jaar bestaat OOG Waalwijk 95 jaar. Een bijzondere mijlpaal, waar zeker extra aandacht aan gegeven zal worden. De focus zal de aankomende jaren vooral liggen op het 100 jarig bestaan van toneelvereniging OOG.

‘Druk-werk tussen de lakens’ is te zien op donderdag 8 november, vrijdag 9 november en zaterdag 10 november in Theater De Leest in Waalwijk. Alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Kaarten kosten €16,50 euro en zijn te koop via www.deleest.nl. Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.oogwaalwijk.nl of like ons op Facebook.

article
84542
Tussen de lakens met OOG
Toneelvereniging OOG uit Waalwijk pakt uit met de voorstelling Druk-werk tussen de lakens. Een hartstochtelijke
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20181103/tussen-de-lakens-met-toneelvereniging-oog/
2018-11-03T16:36:58+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/11/03140546/PR-foto-poster.jpg
Theater de Leest, toneelstuk, toneelvereniging OOG, voorstelling, Waalwijk
Nieuws