Ladies’ Circle De Leest viert 10-jarig bestaan

Foto: Ladies’ Circle De Leest

Op donderdag 4 oktober bestaat Ladies’ Circle De Leest 10 jaar. De serviceclub – waarvan momenteel 16 vrouwen uit de Langstraat lid zijn – zetten zich in voor allerlei goede doelen. Zo werd de afgelopen tien jaar in totaal bijna € 130.000,- ingezameld middels allerlei activiteiten. Nieuwe acties zijn alweer gepland.

Het begon allemaal in het najaar van 2007, toen Inez Gommers uit Waalwijk enkele vrouwen polste of zij interesse hadden om een serviceclub op te richten. Als naam werd gekozen voor ‘De Leest’, om zo nadrukkelijk te verwijzen naar de schoenen- en leerindustrie in de Langstraat. En zo kwam het dat op 4 oktober 2008 de officiële charter van Ladies’ Circle De Leest plaatsvond in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk. In het bijzijn van onder meer het bestuur van Ladies’ Circle Nederland en burgemeester Kleijngeld van gemeente Waalwijk werd een eerste cheque overhandigd: € 14.800,- voor Stichting De Strohalm. Vele acties volgden, waaronder filmavonden in Theater De Leest, dance events in samenwerking met de Tavenu, benefietdiners in samenwerking met Bistro JAN en Pat’s Kitchen en een fashionevent in samenwerking met vandijk in Waalwijk. Beneficiënten waren onder meer de Voedselbank, KWF, de Cystic Fibrosis Stichting, Make-A-Wish Nederland, Stichting ALS Nederland, Alopecia Vereniging en het PlonsFonds, dat in 2015 op initiatief van Ladies’ Circle De Leest is opgericht. In totaal brachten de ladies voor alle goede doelen het enorme bedrag van bijna € 130.000,- bijeen. Voor het PlonsFonds werd nog eens een flink bedrag bijeengebracht; tot op heden hebben al bijna 250 kinderen zwemlessen kunnen volgen met steun van het PlonsFonds.

Handjes uit de mouwen

Naast deze grote events zetten de ladies zich ook in kleinschaliger vorm in voor uiteenlopende doelen. Zo steken ze regelmatig de handen uit de mouwen om bijvoorbeeld zorgafhankelijke mensen in de Langstraat een fijne dag te bezorgen of om verenigingen een handje te helpen. Ook wordt dit jaar voor de vierde keer de kerst-wensboomactie georganiseerd, om de kinderen van de voedselbanken in de Langstraat te verrassen met een persoonlijk kerstcadeautje. Voorzitter Marga Huis in ‘t Veld: “Als serviceclub staan we niet alleen voor service, maar ook voor vriendschap. We delen kennis en ervaringen, elkaars netwerk, doen bedrijfsbezoeken en ondernemen veel leuks. Op zaterdag 6 oktober vieren we ons lustrum samen met alle ladies, alle oud-ladies en hun partners. En natuurlijk zijn er ook weer nieuwe activiteiten in voorbereiding!”

De ladies zijn te volgen op facebook.com/lcdeleest en instagram.com/LadiesCircleDeLeest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen