Dans, muziek en kunst voor peuters en kleuters

Foto: KCW

WAALWIJK – Speciaal voor ukkies van 1,5 tot en met 6 jaar heeft Kunstencentrum Waalwijk speciale cursussen ontwikkeld in de disciplines dans, muziek, theater en beeldend. Goed voor de hersenontwikkeling en motoriek van de kleintjes en daarmee belangrijk voor hun toekomst.

Kinder knutselclub

Nieuw is de Kinder Knutsel Club voor kleuters van 3 tot en met 6 jaar. De kleintjes kunnen op vrijdagmiddag Kleien, tekenen en knutselen in een van onze mooie ateliers. Papa’s en mama’s kunnen gewoon meedoen, graag zelfs! Je krijgt les van een echte kunstenaar, dat maakt het extra leuk.. Bovendien doe je ook nog eens ideeën op om thuis creatief bezig te zijn met je kind! Er zijn heel veel leuke materialen om mee te werken, waar ook kleine handjes mee uit de voeten kunnen.

Muziek voor Dreumesen en Peuters

Al jaren populair in het Kunstencentrum is de cursus Muziek voor Dreumesen en Peuters voor kleintjes van 1 tot en met 4 jaar. Hoe jonger een kind met muziek start, hoe beter zijn muzikale gevoel. Tijdens deze lessen beleef je het als ouder allemaal mee en zo bouw je ook een betere band op met je kind. Voor het kind is het ook een sociale activiteit. Samen met andere kinderen de wereld verkennen en muziek ontdekken. Ook leuk om cadeau te geven aan opa of oma!

Voetjes van de Vloer

Leren dansen is enorm goed voor de ontwikkeling van de motoriek. In de cursus Voetjes van de Vloer gaan kinderen van 1,5 tot en met 3 jaar samen met hun ouders spelenderwijs bewegen. Ondersteund door verhaaltjes, liedjes en spelletjes wordt kennis gemaakt met dans.

Theaterspeeltuin

Speciaal voor kinderen van 4 en 5 jaar heeft Kunstencentrum Waalwijk de theaterspeeltuin. Samen gaan de kids op avontuur en gebruiken al hun fantasie om nieuwe verhalen te bedenken. Door toneel te spelen kun je namelijk alles beleven wat je maar wilt. En leer je heel veel.

Mini Kunstclub

Iedere eerste zaterdag van de maand is er de Mini Kunstclub, telkens in het teken van een andere discipline (beeldend, theater, dans, muziek). Je hoeft niet perse een cursus te volgen maar kan voor 7 euro gewoon een keertje meedoen. Leuker is wel de strippenkaart (4 strippen) want bij een volle kaart krijg je ook nog een cadeautje.

Meer informatie en inschrijven kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl Indien een cursus is gestart, is het ook mogelijk een gratis proefles aan te vragen. Ook ouders met een klein budget (in bezit van Paswijzer) kunnen terecht bij Kunstencentrum Waalwijk. Via het Jeugdcultuurfond krijgen zij een forse korting op het lesgeld (en eventueel kleding of materialen).

article
82794
Dans, muziek en kunst voor peuters en kleuters
WAALWIJK – Speciaal voor ukkies van 1,5 tot en met 6 jaar heeft Kunstencentrum Waalwijk
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180910/dans-muziek-en-kunst-peuters-en-kleuters/
2018-09-10T19:18:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/09/10191500/muziekpeuters.jpg
Nieuws