Fred Grim nieuwe trainer RKC Waalwijk

Foto: RKC

De 52-jarige Fred Grim is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van RKC Waalwijk. De oefenmeester komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract voor twee seizoenen in Waalwijk. Fred Grim zal maandag 9 juli voor het eerst voor de groep staan.

Verheugd reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld op het aanstellen van de hoofdtrainer: ‘’Ik ben blij dat ons plan en het bewaren van de rust zich heeft uitbetaald in het aanstellen van Fred Grim. We zijn voortdurend op zoek geweest naar een trainer geschikt voor het allerhoogste niveau van de Keuken Kampioen Divisie, en dat is met het contracteren van Fred gelukt. Met Fred halen we een trainer in huis met een grote staat van dienst die uitstekend past binnen onze voetbalvisie. We zien er naar uit de komende jaren samen met Fred te bouwen aan de toekomst van onze mooie club en zien in hem hier de ideale trainer voor.’’

Als voormalig professioneel doelman droeg Fred Grim de shirts van Ajax en SC Cambuur en speelde hij meer dan 150 wedstrijden in de eredivisie. Zijn trainersloopbaan startte hij bij Ajax en keerde na een tussenstap bij Sparta Rotterdam terug naar de club uit onze hoofdstad. Na zijn tweede periode in Amsterdamse dienst had hij achtereenvolgens Almere City FC, Nederland O21 en het Nederlands Elftal (assistent-trainer) onder zijn hoede. Zijn laatste werkgever voor RKC Waalwijk was Sparta Rotterdam. Sinds de winterstop van 17-18 was hij daar assistent-trainer van Dick Advocaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen