Zonovergoten Do Good Food Festival spetterend succes!

Foto: Do Good Food Festival

WAALWIJK – De tweede editie van het Do Good Food Festival was wederom zeer geslaagd. Ruim 90 kinderen hadden zich aangemeld om te koken voor het goede doel. Er werden tijdens het festival 12 verschillende gerechten bereid door leerlingen van BS Besoyen, BS Baardwijk, BS Meerdijk, BS Pater van der Geld, OBS van der Heijden en Juliana van Stolbergschool.

Dit jaar was het thema ambachtelijke bereiding van streekproducten. Kinderen kregen uitleg over goed en verantwoord eten door de foodprofessionals van KTBA People in Food Group tijdens twee speciale kookworkshops in het RKC Stadion. Bovendien werden de kinderen klaargestoomd en begeleid door de chefkoks van Cookaholics. Alle ingrediënten werden gesponsord door lokale ondernemers, zodat alle opbrengsten van die dag naar de goede doelen zou gaan.

De organisatie was ook dit jaar in handen van de Ronde Tafel 131 De Langhstraet. Sjors Bayens, voorzitter van de Ronde Tafel, spreekt een en al lof: “Het is fantastisch om te zien hoe al die kinderen zich inzetten, maar bovenal ook een enorm leuke dag beleven. Ze gaan de strijd aan wie het meeste eten verkoopt voor het goede doel, maar ze zijn ook heel snel weer vergeten dat de hamburger nog op de grillplaat ligt, als ze in de fontein aan het zwemmen zijn”. Dit jaar maakte de organisatie samen met de Gemeente Waalwijk mogelijk dat er gezwommen kon worden in de alom bekende Julianafontein. “Dit jaar hebben we dit unieke Waalwijkse icoon nog meer naar voren laten komen in ons festival”, vertelt Sjors trots. “We kijken terug op een zeer geslaagde dag. Dit was niet mogelijk zonder al onze sponsoren, maar in het bijzonder ook onze hoofdsponsor Rabobank De Langstraat.” Met ongeveer 1000 bezoekers evenaarde deze editie die van vorig jaar. De goede doelen kwamen er overigens veel beter van af. Er is dit jaar ruim 9000 euro opgehaald namelijk. De precieze bekendmaking van de cheques gebeurt de komende dagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen