Berichten uit Waspik (week 24)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 24 -2018

Halve Zolen Festival

WASPIK – Op een aantal locaties in de Benedenkerkstraat in Waspik en drie geheime locaties zullen op zondag 17 juni tussen 11.00 uur en 17.00 uur talrijke optredens en activiteiten plaatsvinden tijdens het tweede Halve Zolen Festival. Er zijn weer veel deelnemers van muziek-, toneel en andere gezelschappen uit de regio. Vervoer is er naast te voet met tuktuks en een speciaal treintje. Waspikse kunstenaars gaan het festivalterrein aankleden. Voor kinderen is er onder meer een programma in Den Bolder. De toegang is gratis.

Mamacafé Waspik met babycoach

WASPIK – Mamacafé Waspik is een nieuw initiatief om ouders en jonge kinderen samen te brengen. Het is een maandelijks samenkomen met een wisselend thema of activiteit. Vrijdag 15 juni is er om 10.00 uur een bezoek anderhalf uur van babycoach Suzan van Velthoven van Praktijk Bijzonder. Ouders zijn welkom om haar (opvoed)vragen te stellen. Het Mamacafé is elke derde vrijdag van de maand open van 10.00 tot 11.30 uur in Den Bolder in Waspik. Voor de (grotere) kinderen is er volop speelgoed. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Ook ouders en kinderen van omliggende plaatsen zijn welkom.

Avondwandeling

SPRANG-CAPELLE – Agrarische Natuurvereniging Slagenland houdt in samenwerking met Staatsbosbeheer een avondwandeling in de westelijke Langstraat op vrijdag 15 juni. Om 19.45 uur wordt er verzameld bij de oude boerderij in de Kruisvaart in Sprang-Capelle. Van daaruit gaat de groep onder begeleiding van een gids natuurgebied de Dullaert in om naar de petgaten te kijken. Door deze gaten is er een grote diversiteit aan planten, insecten en vogels in het gebied. Deelname aan de wandeling is gratis.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is tot 20 juni een expositie te zien met als titel ’Van Waspikse bodem’. Er zijn kunstwerken te zien van Truus Naalden, Geertje Naalden, Nicole de Bont en Marianne de Bont. Bijzonder aan de expositie is naast de moeder-dochter band dat het niet om standaard beeldende kunst aan de wand gaat, maar om allerlei experimenten. Thema is natuur met duurzaamheid als achterliggend thema. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 17 juni een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee De Bruin uit ’s-Gravenmoer.

Zomerkamp at the Park

WASPIK – Op zondag 24 juni vindt de zomerse zeskamp Zomerkamp at the Park plaats aan de Raadhuisstraat in het centrum van Waspik. De zeskamp wordt georganiseerd voor de Waspikse jeugd van 6 tot en met 14 jaar door de vrijwilligers van het Zomerkamp in samenwerking met d’Ouwe Haven. Deelname aan de zeskamp is voor kinderen gratis. Opgeven voor Zomerkamp at the Park kan via www.zomerkampwaspik.nl of op de ochtend zelf. De zeskamp start om 13.00 uur en rond 16.00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden in het park aan de Raadhuisstraat.

Klapstoelenconcert

WASPIK – Traditiegetrouw geeft de Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak aan het einde van ieder seizoen een openbaar zomeravondconcert op het terras van Den Bolder in de Schoolstraat. Op dinsdag 26 juni speelt het grote orkest zomerse muziek. Bij slecht weer vindt het concert binnen in Den Bolder plaats. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid na te borrelen onder het genot van muziek van de band ’Glupo de Kollebijne;’. Meer informatie op op www.harmoniewaspik.nl.

Jeugdvakantieweek

WASPIK – De jeugdvakantieweek die Den Bolder jaarlijks in Waspik organiseert, wordt dit jaar gehouden van 13 tot en met 17 augustus. Thema dit jaar is Circus. De week is bedoeld voor jeugd van 6 tot 13 jaar en draait om hutten bouwen, survival, spellen en samen dingen doen. De inschrijving is gestart; kinderen zich inschrijven tot 1 juli op www.jvw-waspik.nl. Deelname kost 25 euro. Ook is leiding welkom.

Fiets-3-daagse

WASPIK – Den Bolder in Waspik is bezig met de organisatie van de Fiets-3-Daagse. De achtste editie vindt plaats van dinsdag 7 augustus tot en met donderdag 9 augustus. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer. Ze zijn daarbij vrij om elke dag een andere afstand te kiezen. De starttijden zijn dagelijks vanaf 09.00 uur en aankomsttijd is uiterlijk 17.00 uur. Inschrijving kost 7,50 euro; voorinschrijving kost 6 euro tot 1 augustus. Inschrijven via www.denbolder.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen