Open dag De Koningsschool 21 maart

Foto: Google Streetview

Graag nodigen wij u uit voor onze open dag op woensdag 21 maart. Wij vertellen u graag over ons onderwijs en over onze plannen voor de toekomst. U kunt de verschillende klassen bekijken en de sfeer van onze school proeven.  Wij werken momenteel over een project van de kunstweken waarbij in elke klas één kunstenaar centraal staat.

De Koningsschool is een Christelijke basisschool. Wij willen de leerlingen vertrouwd maken met de Bijbel en deze vertalen naar de tijd waarin wij leven. We geven elk kind een veilige omgeving waarin het gestimuleerd wordt zichzelf zo optimaal mogelijk te ontplooien en waarin het onbekommerd zijn of haar plaats te midden van anderen kan innemen. Hierin zijn de leerkrachten een voorbeeld. Respect, veiligheid en verantwoordelijkheid zijn onze kernwaarden. De leerkrachten staan open voor ieder kind, tonen interesse, motiveren de leerlingen en geven de kinderen een goed gevoel als ze naar huis gaan. In de klas werken we volgens PBS (Postive Behavior Support). Het doel van PBS is om de leerprestaties te verbeteren door een sociale omgeving te scheppen die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt.

Ons team van 12 collega’s  verzorgt onderwijs aan 160 leerlingen die verdeeld zijn over 7 groepen. Wij staan voor modern onderwijs en zijn constant op zoek naar vernieuwing om aan de onderwijsbehoeften van leerlingen te kunnen voldoen. Zo werken wij met Snappet, waarbij groep 4 tot en met groep 8 de taal-, begrijpend lezen-, spelling- en  rekenlessen op de tablet maken. Voor de kleuters hebben wij de nieuwste versie van Kleuterplein, waarbij we thematisch werken. De kinderen, ouders en team werken samen met maar één doel, namelijk het kind een mooie tijd aan te bieden in een ononderbroken ontwikkelingsproces. We volgen het kind aan de hand van een leerlingvolgsysteem en bieden onderwijs aan op basis van de onderwijsbehoeften. Na 8 jaar heeft het kind voldoende kennis vergaard en vaardigheden aangeleerd om in het voortgezet onderwijs goed te kunnen functioneren.

Op de Koningsschool zijn de ouders enorm betrokken, waarbij de Ouderraad en de Medezeggenschapsraad een belangrijke rol vervullen met respectievelijk het ondersteunen van activiteiten en het kritisch bekijken van het schoolbeleid.

Onze school  is nu nog gehuisvest aan de Rembrandtlaan en Burgemeester van Casterenstraat. Vanaf het nieuwe schooljaar 2018-2019 zullen alle groepen op de locatie in Landgoed Driessen (Burgemeester van Casterenstraat) worden ondergebracht. Wij werken samen met onze partner, kinderdagverblijf ‘Tot Vanavond’ die de voorschoolse- en de naschoolse opvang aanbiedt. Op de open dag zijn ook medewerkers van ‘Tot Vanavond’ aanwezig.

Wij hopen u te ontmoeten op school tijdens de open dag. Indien u verhinderd bent kunt u uiteraard ook op een andere dag komen. Neemt u dan contact met ons op: 06-10298638.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen