Debatteren op school: voldoende coffeeshops en meer cameratoezicht

Foto: Maartje Stut en Marit Koopmanschap

Zeven leden van verschillende politieke partijen debatteerde gisteren op het Willem van Oranje College in Waalwijk. Er kwamen vier onderwerpen aan bod waaronder drugs en jongerenuitgaansgelegenheden, waar een stelling bij was bedacht. “Dit is juist belangrijk voor de jongeren, die zijn de toekomst.”

Burgemeester Nol Kleijngeld leidde het debat als de ‘special guest’. Nadat de politici over de stelling hadden gediscussieerd, werd er aan de leerlingen gevraagd wat zij ervan vinden. Er kwamen kritische vragen vanuit het publiek zoals: ‘Is het niet idee om meer politie in te zetten in plaats van meer camera’s te plaatsen?’ en ‘wie gaat er over de schade die je oploopt bij overmatig drugs- of drankgebruik?’.

Het debat is op eigen initiatief door het Willem van Oranje College georganiseerd. Organisator Lucas van der Heijde vertelt: “De onderwerpen zijn erop geselecteerd dat het interessant is voor de leerlingen. Het is goed dat jongeren over politiek nadenken, ook al zijn ze nog niet stemgerechtigd.”

De redactieleden Maartje Stut en Marit Koopmanschap (eerstejaarsstudenten Fontys Hogeschool Journalistiek) hebben de ochtend vastgelegd. Bekijk hieronder hun videoreportage.

Tekst: Marit Koopmanschap (Props/fhj)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen