Halve Zolen Festival keert terug

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Balkenende Media

De in velerlei opzichten geslaagde eerste editie vorig jaar van het Halve Zolen Festival krijgt een vervolg. Op zondag 17 juni vindt opnieuw in Waspik het festival plaats met een enorme variëteit van muziek, dans, theater en kunst. Daarmee wordt niet afgeweken van het oorspronkelijke plan het festival jaarlijks op een andere plaats in de Langstraat te gaan organiseren.

Bestuurslid Kees van Loon: “Het is een bewuste keuze om het festival nog een keer in Waspik te organiseren. We hebben daar vorig jaar zoveel enthousiasme en medewerking van de inwoners ontmoet, maar ook de nodige verbeterpunten in bijvoorbeeld de logistiek opgedaan. We zijn dan ook blij met deze unieke kans om met hun hulp het festival verder te laten uitgroeien en te professionaliseren. Dit biedt een mooie basis tegelijkertijd al te werken aan de editie van 2019, dat op een andere locatie in de Langstraat georganiseerd gaat worden.”

Ontmoetingen

Het concept van het Halve Zolen Festival blijft onveranderd. Het draait om ‘verrassende ontmoetingen’ tussen amateurs en professionals die gezamenlijk een originele en grensverleggende combinatie vormen. Ook dit jaar vinden de optredens plaats op unieke locaties die veelal nooit zijn opengesteld voor het publiek. Dat geeft iedereen de kans om naast de optredens ook rond te kijken in prachtige tuinen, boerderijen en schuren. Het programma biedt een grote variëteit aan uiteenlopende voorstellingen, maar er zijn ook exposities en bedrijven die hun deuren openzetten. Op de meeste locaties is er een doorlopend programma, waardoor bezoekers zich niet hoeven te haasten om alles te zien. De festivalroute is dit jaar wat ingekort en meer geconcentreerd, waardoor de verschillende locaties nog gemakkelijker te voet of met de fiets bereikbaar zijn.

Hernieuwd verleden

De schoen- en lederindustrie en daarmee het transport van leer en schoenen zorgden eertijds voor een band tussen de gemeenten van de Langstraat. De Halve Zolenlijn die voorheen alle kernen met elkaar verbond, dient voor het festival dan ook als symboliek. De oorspronkelijke verbinding die de voormalige spoorlijn tot stand heeft gebracht, wordt door dit festival opnieuw gerealiseerd. Rode draad vormen de thema’s schoenen en leder, beweging en natuur die in allerlei variaties aan bod komen. Fred van der Velden, een van de beheerders van Sociaal Cultureel Centrum De Bolder in Waspik, is opnieuw kartrekker bij het mobiliseren van de vele vrijwilligers.

Gezien het succes van het vorig jaar en de positieve reacties van het publiek heeft het Halve Zolen Festival de potentie om uit te groeien tot een toonaangevend en onderscheidend festival dat de Langstraat op cultuurgebied op de kaart zet. Voor meer informatie: www.halvezolenfestival.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen