Toneelvereniging ’t Centrum uit Sprang-Capelle brengt komedie “Pension op het platte land”

Foto: Toneelvereniging ’t Centrum Sprang-Capelle

Met “Pension op het platte land” brengt toneelvereniging ’t Centrum weer een komedie op de planken. Dit is een stuk in drie bedrijven van de Duitse toneelschrijver Bernd Gombold. Het stuk werd vertaald door Carl Slotboom.

In het stuk draait het om een boerderij waar de jonge weduwe Roos probeert kamers te verhuren aan pensiongasten en haar schoonvader Anton haar daarbij bepaald niet helpt. Daarnaast heeft haar schoonvader weinig op met haar resolute moeder Klara die aan schoonmaakwoede lijdt. Dan zijn er de niet bijster slimme maar wel lieve en dromerige postbode Lisa, die op zoek is naar de ware Jacob en buurvrouw Hilde, een oubollige ziekelijk gierige en nieuwsgierige roddeltante. Voeg daarbij Richard, een hulpeloze chemicus en de zeer van zichzelf overtuigde auteur Han Diederik, een keurige moderne verschijning met een vreselijk karakter met zijn duur en opzichtig geklede vrouw en je hebt de personages van dit stuk bijna compleet. Er ontbreekt dan alleen nog Guus, een oudere vrijgezel, een onzeker type die weinig eisen stelt. Niet iedereen wordt aangezien voor wat of wie hij of zij is en sommige pensiongasten zijn incognito.

Alle ingrediënten zijn hier dus weer aanwezig voor een avondje onvervalst dolkomisch amateurtoneel door toneelvereniging ’t Centrum. Deze vereniging heeft laatste jaren bewezen met dit genre hun publiek uitstekend te kunnen vermaken.

Op zaterdag 3, donderdag 8 en zaterdag 10 maart worden drie uitvoeringen gegeven in het zalencomplex Zidewinde aan de Julianalaan te Sprang-Capelle. De zaal is open om 19.00 uur en de aanvang telkens om 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen