Cursus FotoGrafiek binnenkort van start

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Bij Kunstencentrum Waalwijk start binnenkort een nieuwe serie FotoGrafiek. Een cursus speciaal ontwikkeld voor creatief ingestelde fotografen en beeldmakers. FotoGrafiek, gegeven door vakfotograaf Piet Pulles en kunstenaar Roos Leddy, wordt nergens anders in de omgeving aangeboden.

Toen Pablo Picasso fotograaf André Villers ontmoette ontstond er een unieke samenwerking, die resulteerde in een vernieuwende kijk op (analoge) fotografie. De ideeën van beide kunstenaars vloeiden samen in prachtige, ambachtelijke kunstwerken op traditioneel, lichtgevoelig fotopapier. Deze kunstwerken inspireerden twee docenten van het Kunstencentrum Waalwijk om een cursus op te zetten onder de naam FotoGrafiek. Roos Leddy en Piet Pulles staken de koppen bij elkaar en gingen aan de slag. Ze ontdekten al snel, dat het samenvoegen van hun creativiteit en kennis tot ongekende mogelijkheden kan leiden.

Cursisten worden uitgedaagd om twee technieken te combineren in één uniek werk. De cursus wordt bij toerbeurt gegeven door Roos en Piet en is geschikt voor iedereen die op een vernieuwende manier creatief bezig wil zijn. Onbekendheid met de (analoge) fotografie is geen bezwaar; de cursisten leren al snel de kneepjes van het ambachtelijk fotograferen, ontwikkelen en vergroten. Er zijn eventueel ook analoge camera’s in bruikleen beschikbaar voor de deelnemers. De lessen worden gegeven op zaterdagochtend, twee keer per maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Inschrijven voor een van de cursussen kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over prijzen en startdata. Kunstencentrum Waalwijk is gevestigd aan de Irenestraat 3. Vanaf 28 augustus zijn onze deuren weer op alle doordeweekse dagen geopend van 9.00 tot 21.00 uur.

Beeld: Leonie Gossens
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen