Berichten uit Waspik (week 3)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 3 -2018

Lezing carnaval

WASPIK – Journalist Frank Timmers, tevens secretaris van de Brabantse Carnavals Federatie geeft op donderdag 18 januari een lezing over ’Het spel Carnaval’ in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing is een initiatief van de Waspikse heemkundekring Op ’t Goede Spoor. Timmers maakt gebruik van veel afbeeldingen en foto’s om zijn verhaal te ondersteunen. Daarbij uiteraard ook veel aandacht voor Waspik. De lezing wordt gehouden om 20.00 uur; inloop 19.30 uur. Leden van de Waspikse heemkundekring hebben gratis toegang; niet-leden betalen 3,50 euro.

Blik op Waalwijk

WASPIK – De werkgroep Erop uit in Waspik houdt op vrijdag 19 januari een filmmiddag in Den Bolder in Waspik. De film Blik op Waalwijk, vervaardigd in het kader van 700 jaar Waalwijkse stadsrechten, begint om 11.00 uur. Dan is er een lunch waarna de film om 12.00 uur vervolgd wordt met Oorlog en bevrijding. Deelname inclusief lunch kost 5 euro. Aanmelden kan tot 11 januari bij Den Bolder via 04160311346.

Actie Maarten van der Weijden

WASPIK – Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Weijden gaat de Elfstedentocht zwemmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF. Op woensdag 24 januari wordt er om 19.30 uur een informatieavond gehouden in Den Bolder in Waspik. Den Bolder en Stichting Vrienden van Specifiek zullen daar hun plannen presenteren om de actie te sponsoren. Naast het doneren van geld kan er mee gezwommen worden, van 500 meter tot de gele afstand. Maarten van der Weijden is zelf ook aanwezig om toelichting te geven. Meer info op www.maartenvanderweijdenfoundation.nl.

Voorverkoop Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert op zaterdag 27 januari het jaarlijkse Songfestival in Den Bolder in Waspik. De vrije kaartverkoop is begonnen. Kaarten zijn te koop op het adres Schoolstraat 13 en te reserveren via [email protected]. Kaarten kosten 5 euro. Toegang is vanaf 16 jaar. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Inschrijven optocht

WASPIK – De inschrijving voor de optocht die op zondag 11 februari door de Waspikse straten trekt, is gestart. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Inschrijven kan tot donderdag 8 februari 18.00 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Karton in kunst

WASPIK – Kunstenaars Lya van Irsel, Jeanne Ripzaad en Betty Braaksma exposeren tot 24 januari in Galerie Den Bolder in Waspik. Het gaat om een gevarieerde expositie waaien het gebruik van karton centraal staat. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 21 januari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van der Aa uit Waalwijk.

Snoeidag

WASPIK – Agrarische Natuurvereniging Slagenland organiseert op zaterdag 27 januari haar jaarlijkse snoeidag. De dag wordt dit jaar gehouden aan de Spoorbaanweg in Sprang-Capelle ter hoogte van de tunnel onder de N261. Er wordt gewerkt van 10.00 uur tot 14.00 uur; tussen de middag is er een warme lunch verzorgd door Maison Moes. Het gesnoeide hout wordt verdeeld onder de deelnemende vrijwilligers. Deelname is op eigen risico. Aanmelden vooraf bij Frans de Bont: tel. 06-22716926.

Open dag

WAALWIJK – Afslankstudio Wendelina houdt op zaterdag 27 januari een open dag in de nieuwe praktijk aan de Tuinstraat 5 in Waalwijk. Van 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers terecht voor lezingen en workshops over gezonde voeding en vitaal ouder worden door onder meer Chermaine van Weelderen, Koen Welsh en Maik Lipsius. De toegang is gratis.

Waspik’s got Talent

WASPIK – Carnaval start in Waspik op zaterdag 10 februari volgens traditie met een middag voor de jeugd in Den Bolder. Dit jaar wordt die middag vanaf 13.15 uur weer ingevuld met Waspik’s got Talent. Kinderen die kunnen zingen, dansen, goochelen, moppen tappen of iets anders origineels kunnen alleen, met vrienden of met het gezin meedoen. Kinderen kunnen zich gratis opgeven tot 2 februari via [email protected] met aangeven van de namen en leeftijden van deelnemers en de act.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen