Overtollig meubilair Pater van der Geld school gaat naar school in Curacao

Basisschool Pater van der Geld verhuist deze week naar twee andere locaties in Waalwijk. Het huidige pand wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw.

Vandaag gaat het overtollige meubilair naar een school in Curacao. Yvette Ypelaar uit Waalwijk heeft in dit kader contact opgenomen met de directeur van de Pater van der Geld school om het meubilair te doneren aan het Colegio Santa Famia op Otrabanda, Curacao. De reacties van het personeel waren direct hartverwarmend. Yvette is vervolgens via Almkerk op zoek gegaan naar samenwerking om het meubilair kosteloos naar Curacao te kunnen vervoeren. Het meubilair wordt vandaag met een container opgehaald door de vrienden van de stichting Help schoolkinderen op Curacao.

Waarom overtollige schoolmeubilair naar scholen op Curacao versturen? Omdat daar na 10-10-2010, toen Curacao een autonoom land werd, beslissingen door de regering werden genomen die ten koste gingen van het onderwijs op Curacao. “Gratis” onderwijs werd ingevoerd maar de regering betaalt niet alles. Alleen hoofdzakelijk boeken en dan ook nog beperkt. Omdat de scholen ook niet meer ouderlijke bijdragen kunnen vragen is er niet voldoende geld om nieuw lesmateriaal, meubilair etc te kopen.

Kinderen zitten op kapotte meubilair in een overvolle klas onder extreme hitte zonder airco of andere verkoeling en het lesmateriaal is ook gedateerd. Yvette Ypelaar trekt hun lot erg aan en ook vooral omdat ze zelf als klein kind in de Matheowijk heeft gewoond waar deze Colegio staat. Een mooie wijk die nu een achterstandswijk is geworden. Ze probeert deze school en haar zeer gemotiveerde leerkrachten vanuit Waalwijk te helpen.

Alleen kan ze het niet dus is ze ook met een soort fundraising begonnen om geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van muziekinstrumenten en lesmateriaal. Het loopt niet erg storm maar ze is een volhouder. Samen met anderen gaat ze op zaterdag 20 januari, tussen 11.00 en 15.00 uur, in de Els door Turkse vrouwen gemaakt pizza’s verkopen. Daarnaast wordt er een loterij gehouden. De loten kosten 1 euro.

Donaties zijn van harte welkom!. Yvette houd persoonlijk de vinger aan de pols om het materiaal op de plaats te krijgen zodat deze kinderen ook een mooi en gezonde schooltijd kunnen hebben.

  

gallery
72951
Overtollig meubilair Pater van der Geld school gaat naar school in Curacao
Basisschool Pater van der Geld verhuist deze week naar twee andere locaties in Waalwijk. Het
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180112/overtollig-meubilair-pater-van-der-geld-school-gaat-naar-school-in-curacao/
2018-01-12T11:52:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/01/12114957/DSC_2020.jpg
Nieuws