Wollukse Kwis licht tipje van de sluier op

Foto: Wollukse Kwis

WAALWIJK – Alles is geheim. Niets, maar dan ook niets mag uitlekken. Want de Wollukse Kwis moet voor iedereen een grote verrassing zijn. De onkreukbare vragencommissie komt bijeen op wisselende adressen en werkt met versleutelde teksten en extra beveiligde computers. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Toch heeft de organisatie besloten een tip van de sluier op te lichten. Een soort van opwarmertje voor de kwis die Waalwijk op 5 mei in zijn greep zal houden.

“We gaan op zoek naar een nieuw Wolluks volkslied”, zegt mede-organisator Sjaak Koolen. Niemand hoeft hiervan overigens te schrikken, legt hij uit. “Het gaat hier om een extra opdracht. Het is absoluut geen verplicht nummer. Er zijn wel bonuspunten mee te verdienen. We hopen natuurlijk wel dat de deelnemende teams deze uitdaging aan willen gaan. Maar normaals: wie niet wil of niet kan, hoeft er zich niet aan te wagen. Het is gewoon een leuk extraatje. Niemand hoeft er zich door te laten weerhouden om in te schrijven voor de Wollukse Kwis”, aldus Koolen.

Filmpje

Wat is de bedoeling? Teams die de opdracht aandurven kunnen er nu al mee aan de slag gaan. Van hen wordt een volkslied verwacht dat klinkt als een klok. Ze moeten het ook zelf ten gehore brengen. Daarom rekent de organisatie op een leuk filmpje dat de teams op de avond van de vijfde mei moeten inzenden via e-mail of WhatsApp. De jury van de kwis beoordeelt de inzendingen. Er mag bestaande muziek gebruikt worden. “Wie weet, zit er wel een echt nieuw Wolluks volkslied bij”, zegt Koolen. “We zullen dat als organisatie dan zeker aankaarten bij het gemeentebestuur.

De inschrijvingen voor de kwis zijn inmiddels goed op gang gekomen. Ruim dertig teams hebben zich tot nu toe aangemeld. “Daarbij zitten hele families, vriendenclubs, verenigingsteams, buurtteams. We gaan ervoor zorgen dat die een onvergetelijke, leuke en spannende kwis zullen beleven”, aldus Koolen. Inschrijven is mogelijk tot 1 maart via de website wolluksekwis.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen