Mark Gloudemans vertelt zijn verhaal in “Opgelicht”

Foto:

Dinsdagavond was op NPO1 in het AVROTROS televisieprogramma “Opgelicht” het verhaal van de Waalwijkse ondernemer Mark Gloudemans te zien.

Gloudemans runde ruim 20 jaar een cafetaria aan de Grotestraat. Enkele jaren geleden besloot hij zijn onderneming te gaan verhuren aan een andere eigenaar. Deze nieuwe eigenaar kwam keer op keer zijn verplichtingen niet na, bij onder meer leveranciers maar ook bij de inmiddels huurbaas Mark Gloudemans.

Na een tijdje liep de stapel schuldeisers steeds hoger op. Aangezien het pand nog op naam stond van Mark, klopten deurwaarders bij hem aan. Na een lange weg van rechtszaken stelde de rechter Gloudemans in het gelijk dat hij niet verantwoordelijk gehouden kon worden voor de ontstane schulden. Alhoewel hij dus in het gelijk is gesteld en een uitspraak van de rechter heeft, heeft hij tot op de dag van vandaag nog geen cent gezien van de inmiddels failliete horecaondernemer.

In het programma werd Mark erop gewezen dat hij een huurwaarder in kan schakelen om zijn geld terug te krijgen maar dat dat ondanks de uitspraak van de rechter geen garantie biedt.

Tweede Kamerlid namens het CDA Madeleine van Toorenburg, ook te gast in het programma, vind het naar eigen zeggen “zeer zorgelijk dat slachtoffers na een langdurige en vaak slopende procedure met lege handen blijven staan”. Ze heeft daarom een voorstel gedaan aan de Kamer dat de overheid het als haar plicht moet zien “om naast slachtoffers te gaan staan en hen te helpen bij het terugkrijgen van hun geld”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen