Weer betalen voor parkeren aan De Els-Zuid

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Vanaf 3 juni moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren op parkeerterrein De Els-Zuid. De gemeente stapt dan gelijk over op vooraf betaald parkeren in combinatie met mobiel parkeren.

Een betalingssysteem dat de gemeente op een groot deel van de parkeerplaatsen in het centrum nu al aanbiedt. Bezoekers kunnen makkelijk betalen met een app op hun mobiele telefoon of kunnen vooraf betalen door te pinnen bij de parkeerautomaat.

Hoe werkt mobiel parkeren?

  1. Om te betalen met je telefoon moet je eerst een parkeerapp van een aangesloten provider downloaden. En maak een account aan. Hier vind je een overzicht met aanbieders: www.shpv.nl/dienst/providers. Via de app betaal je dan alleen voor de tijd van aan- tot afmelden.
  2. Parkeer jouw auto op een beschikbare plek.
  3. Open de parkeerapp, sms, of bel om jouw parkeertransactie te starten. Gegevens zoals het parkeerautomaatnummer en de parkeertijden worden automatisch ingevuld in de app. Kies hierbij de goede parkeerzone. De 5-cijferige code van de parkeerzone staat op de blauwe verlichtingsbak van een parkeerautomaat en op de borden op het parkeerterrein. De parkeerautomaat vind je op de hoek bij Albert Heijn. Later volgen er nog drie automaten. Voor De Els-Zuid kies je parkeerzone: 21430.
  4. Als je terugkomt bij je auto, meldt je je weer af via de app, sms of door te bellen. Je betaalt alleen voor de tijd dat je echt geparkeerd hebt gestaan. De parkeerkosten schrijft de provider daarna automatisch van jouw rekening af.

LET OP: je krijgt geen geld terug als je vergeet je parkeerapp uit te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen