Meer kleur en beestjes in Mendelssohnstraat dankzij buurtinitiatief

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – In de Mendelssohnstraat in Waalwijk bloeit een prachtig buurtinitiatief op, waarbij bewoners hebben samengewerkt om hun straat kleurrijker en levendiger te maken voor zowel mens als dier.

Laurierstruiken zijn behouden gebleven en worden nu zorgvuldig onderhouden als schuilplaats voor dieren. Daarnaast zijn er hoge struiken geplant die bloemen en bessen dragen, waardoor vogels worden aangetrokken. Forsythia’s sieren de hoeken van de grasvelden met hun vrolijke gele bloemen van februari tot april, terwijl twee nieuwe Magnolia bomen bij de kruising met de Richard Wagnerstraat in april hun roze pracht zullen tonen.

Om de biodiversiteit verder te bevorderen, worden afgevallen bladeren en snoeiresten nu bewust op de grond gelaten, wat niet alleen voedingsstoffen biedt voor de planten maar ook een thuis creëert voor bodemdiertjes en egels.

Toekomstplannen omvatten het aanpakken van de grasvelden, waarbij wordt overwogen om hoger, kruidenrijk gras of bloembollen te planten om vlinders en bijen aan te trekken. Deze initiatieven inspireren ook bewoners om in hun eigen tuinen of op hun balkons ruimte te maken voor dieren door bloemen, struiken en bomen te planten. Het laten groeien van wilde kruiden en het laten liggen van bladeren, takjes en snoeiafval draagt bij aan het creëren van een gastvrije omgeving voor kleine dieren.

Heb je zelf een goed idee voor jouw buurt of wijk? Deel het met ons via [email protected]!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen