Wat moet je weten als je een kamer wilt verhuren?

Foto: Pixabay.com

WAALWIJK –  Wil je een kamer verhuren? Daar zijn regels voor. Deze regels voor het verhuren van kamers wijzigen. Waar moet je op letten als je kamers wil verhuren in de gemeente Waalwijk?

Kamerverhuur mag niet overal. Op sommige plekken in de gemeente is kamerverhuur niet mogelijk. Op andere plekken is kamerverhuur alleen met een vergunning.

In de meeste woonwijken of dorpen in de gemeente Waalwijk is het mogelijk om vergunningen aan te vragen voor kamerverhuur. Voor een vergunning toetst de gemeente verschillende zaken. Er wordt gekeken naar bijvoorbeeld de parkeerdruk, of er een huisreglement aanwezig is en er wordt gekeken wie het aanspreekpunt is voor omwonenden.

Regels voor een vergunning

De gemeente kijkt ook naar eerdere vergunningen voor kamerverhuur die in die wijk zijn afgegeven. Per wijk mogen maximaal 3% van de inwoners van die wijk een kamer huren. Dit was eerst 5%. Voor een vergunning wordt verleend, toetst de gemeente of de aanvraag hier aan voldoet.

Daarnaast moet er minimaal 50 meter afstand zijn tot andere locaties waar een vergunning voor kamerverhuur is afgegeven. Dit was eerst 20 meter.

In een woning voor kamerverhuur mogen maximaal 5 mensen wonen. Een slaapkamer mag maximaal door 2 mensen gedeeld worden. Ook moet minstens de helft van alle slaapkamers een slaapkamer voor één persoon zijn.

Wil je meer weten over de regels voor kamerverhuur? Kijk dan op: www.waalwijk.nl/kamerverhuur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen