Gemeente Waalwijk vraagt mening aan alle inwoners over Waalwijkse democratie

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Om de Waalwijkse democratie te vernieuwen en versterken, start de gemeente Waalwijk een kort zelfonderzoek. Hiervoor gebruikt de gemeente een online vragenlijst: de Quick Scan Lokale Democratie (QSLD).

Aan alle inwoners van Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk wordt hun mening gevraagd over participatie, invloed, controle, procedures en bewonersinitiatieven. De verzamelde antwoorden vormen een totaaloverzicht over hoe de lokale democratie wordt ervaren. Het geeft een goede basis om in gesprek te gaan om zo het lokale samenspel anders, beter en democratischer te maken.

Mensen van binnen en buiten het stadhuis worden daarom naar hun mening gevraagd over de lokale democratie. Behalve de inwoners vullen ook raadsleden, collegeleden en ambtenaren de vragenlijst in. Alle antwoorden geven een eindrapport met uitkomsten, resultaten en verbetertips. Zo ontstaat een totaalinzicht over de werking van de lokale democratie.

Deelname

Ga naar www.waalwijk.nl/quickscan. De vragenlijst is beschikbaar van tot woensdag 13 maart. Binnen een kwartier zijn alle vragen beantwoord. Deelname aan de vragenlijst is vrijwillig en anoniem. Deelnemers worden niet benaderd voor ander gemeentelijk onderzoek.

Quick Scan

De Quick Scan Lokale Democratie is als samenwerkingsprogramma ontwikkeld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Netwerk Democratie in Actie. De drie ontwikkelaars boden met deze gestandaardiseerde vragenlijst al kosteloos hulp aan 71 Nederlandse gemeenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen