Gezocht: Vrijwilliger voor de moestuin achter zwembad Olympia

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Heb jij veel moestuinkennis en vind je het leuk om lekker met je handen in de aarde te wroeten? Ben je ook goed met mensen en heb je een open en flexibele houding? Dan heeft de gemeente een mooie functie als vrijwilliger voor je in de moestuin achter zwembad Olympia. 

Samen in de moestuin werken

Elke maandag- en donderdagmiddag komt een groep inwoners bijeen om samen in de moestuin te werken. Zij kunnen geen betaald werk doen vanwege lichamelijke of psychische problemen.

Werktempo lager

De gemeente vindt het belangrijk dat ook zij meedoen in de gemeente Waalwijk. Daarom is de gemeente de moestuin gestart. Het werktempo ligt wat lager en wordt aangepast aan de stemming en lichamelijke conditie van de deelnemers.

Begeleiding van de coach

In de moestuin komen deze inwoners samen, ontmoeten zij elkaar, vinden zij rust en ontspanning en zijn even lekker de deur uit. De mensen krijgen begeleiding van een coach maatschappelijke activering. Deze coach is op beide dagdelen aanwezig. Jij hoeft die begeleiding dus als vrijwilliger niet op je te nemen.

Gezocht iemand met moestuinkennis

De gemeente zoekt iemand met moestuinkennis. Dan kan de coach zich richten op het coachen in plaats van op alle praktische zaken. Denk aan alle moestuinwerkzaamheden zoals:

  • het inzaaien en oogsten van de groenten en hoe/wanneer dat moet gebeuren;
  • advies over bemesting van de verschillende groenten;
  • advies over de groeiwijze van de groenten;
  • helpen met het onderhouden van de plantbedden (schoffelen, harken etc.);
  • advies over het voorkomen en tegengaan van plagen;
  • advies over wissel- en combinatieteelt.

Maandag- en donderdagmiddag

Maar het belangrijkste is dat we lekker buiten bezig zijn op deze middagen. De druk is niet hoog en jouw bijdrage is van groot belang. Er wordt gewerkt op elke maandag- en donderdagmiddag. Als je beide dagen kunt is dat mooi. Maar met één middag is de gemeente ook al heel erg blij. Ze denken graag met je mee over wat er mogelijk is.

  • Locatie: Drunenseweg 11, Waalwijk (achter zwembad Olympia)
  • Dagen: maandag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur
  • Vanaf: maart/april (afhankelijk van het weer)

Heb je interesse?

Neem dan contact op met Nicola van den Einden, coach maatschappelijke activering van de gemeente Waalwijk. Je kunt haar bereiken van maandag tot en met donderdag op 06–2503 5138. Mailen kan ook: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen