Inwoners gemeente Waalwijk gingen zaterdag op de duurzame toer

WAALWIJK – Op zaterdag 3 juni openden 17 duurzame initiatieven uit de gemeente Waalwijk tegelijk hun deuren tijdens Samen doen, Samen groen. Bezoekers konden zelf kiezen aan welke van de initiatieven ze een bezoek brachten. Van een natuurwandeling door de eendenkooi, een rondleiding door de speelgoedbank tot een voorleesfeest voor kinderen in de bibliotheek.

Voor ieder wat wils

Wie op een laagdrempelige manier wilde leren hoe je duurzaamheid op een leuke en makkelijke manier toepast in je leven, kon zaterdag het hart ophalen. Verspreid door de gemeente Waalwijk vonden er 17 duurzame belevenissen plaats voor de bewuste inwoner, het hele gezin, de natuurliefhebber, de vernieuwer en de vrijetijdsgenieter. Zo konden kinderen op ontdekkingstocht door het Voedselbos in Waspik en gingen anderen op klimaatsafari langs verschillende hotspots met duurzame technieken. Deskundige vrijwilligers van het Repair Café hielpen mensen met het repareren van kapotte spullen, de energiecoaches van het Energieloket gaven tips over het besparen van energie en bij de bibliotheek konden bezoekers hun ideeën over duurzaamheid delen via de durfwand. Ook was het feest in Natuurspeeltuin Het Klauterwoud, legde Verheij Groenzorg een pluktuin aan in de ecologische buurttuin Samentuin Vrijhoeve en hielpen de vrijwilligers van de Weidevogelbeschermingsgroep met het spotten van vogels aan de Weteringweg. Tot slot opende ook het volkstuintjescomplex haar poorten waar tuinbezitters handige tips gaven over duurzaam tuinieren en vertelden de initiatiefnemers van Herenboeren de Langstraat in het Parkpaviljoen alles over hun wens om een gezamenlijke boerderij op te richten waar 200 huishoudens van kunnen eten.

Missieleiders van Waalwijk

Samen doen, Samen groen is een initiatief van de gemeente Waalwijk en is tot stand gekomen in samenwerking met diverse duurzaamheidsinitiatieven uit Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. De mensen achter de initiatieven zetten zich iedere dag met passie in voor een duurzamer Waalwijk en zijn door wethouder Sheila Schuijffel benoemd tot zogeheten ‘missieleiders’. Samen doen, Samen groen sluit hiermee volledig aan op de gemeentelijke visie ‘Duurzaam Waalwijk 2030,’ waarin de focus ligt op thema’s als water & groen, duurzame consumptie & productie en energie.

“Wat geweldig om op zo’n mooie dag al die gepassioneerde en gedreven vrijwilligers en medewerkers van maatschappelijke organisaties te zien schitteren en zichzelf presenteren aan het brede publiek. Het toont heel concreet dat werken aan duurzame thema’s niet alleen goed is voor onze kinderen en kleinkinderen, maar ook leuk is en we elkaar enorm kunnen inspireren”, aldus Sheila Schuijffel, wethouder gemeente Waalwijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over het evenement? Ga dan naar waalwijk.nl/samendoensamengroen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen