Stadsgesprek woensdag 31 mei: Stadsgroei en mobiliteit

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Waalwijk groeit de komende jaren verder in aantal woningen en inwoners. Nieuwe woningen voegen we toe aan de bestaande stad én dorpen. Dit noemen we verdichten. Deze verdichting kan voor een verbetering van bestaande wijken zorgen. Door het toevoegen van kwaliteit in voorzieningen en mobiliteit. Het vraagt wel om slimme keuzes: hoe gaan verdichten en mobiliteit samen? Kom ook naar het tweede stadgesprek op woensdag 31 mei en praat erover mee.

Op wat voor manier kan een middelgrote stad als Waalwijk verdichten (woningen toevoegen)? Welke plekken zijn hiervoor geschikt? Wat zijn de gevolgen? Hoe vergroten we de leefbaarheid? Hoe gaan verdichting en mobiliteit samen?

Welke ambities heeft Waalwijk op het gebied van mobiliteit? De groei van Waalwijk betekent meer mensen en meer vervoersbewegingen. Hoe gaan we dat straks praktisch zien? Denk aan minder autoverkeer, andere vormen van vervoer, mobiliteitshubs en een mogelijke hoogwaardig openbaar vervoer-knoop (HOV-knoop). Daarnaast willen we meer jongere inwoners naar Waalwijk krijgen. Een betere bereikbaarheid van Waalwijk en de bedrijventerreinen met OV en fiets is een belangrijk aandachtspunt.

Alle inwoners zijn uitgenodigd

Het stadsgesprek start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 zijn deelnemers van harte welkom in het Schoenenkwartier. Iedereen uit de gemeente Waalwijk is welkom om deel te nemen aan het stadsgesprek. Aanmelden is wel noodzakelijk. Kijk voor meer informatie of aanmelden op https://www.castonline.nl/agenda/stadsgesprek-waalwijk-2-stadsgroei-en-mobiliteit

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen