Duurzame initiatieven openen tegelijk hun deuren

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Rolf Balkenende

WAALWIJK – Wat kan jij zelf doen aan duurzaamheid? Je kunt veel leren van al bestaande duurzame plekken in de gemeente Waalwijk. Op 3 juni zetten diverse lokale initiatieven tegelijk hun deuren open tijdens Samen doen, Samen groen. Je kunt zelf kiezen welke belevenissen je bezoekt. Maak een natuurwandeling in Sprang-Capelle, ga op klimaatsafari in Waalwijk of bezoek de natuurspeeltuin in Waspik. Samen doen, Samen Groen vindt plaats op zaterdag 3 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Op de duurzame toer

Wie op een leuke en laagdrempelige manier kennis wil maken met de voordelen van verduurzamen, mag Samen doen, Samen groen niet missen. Terwijl kinderen op ontdekkingstocht gaan door het Voedselbos, doen anderen inspiratie op tijdens de klimaatsafari met de klimaatburgemeester. Wist je dat Waalwijk een ‘Fairtradestraat’ heeft? Die kan natuurlijk niet ontbreken. En wilde je net de kapotte broodrooster weggooien? Deskundige vrijwilligers van het Repair Café weten daar raad mee.

Samen doen, Samen groen is leuk voor de natuurliefhebber, de bewuste inwoner, voor het hele gezin, de vernieuwer of de inwoner die van een leuke dag in de gemeente Waalwijk houdt. Het doel: laten zien, horen én proeven hoe leuk verduurzamen kan zijn.

Het evenement bezoeken?

Jong en oud zijn van harte welkom om Samen doen, Samen groen te komen beleven. Alles over het festival is te vinden op deze webpagina. Op de socialmediakanalen van de gemeente Waalwijk worden wekelijks updates over het programma gedeeld.

LOCATIE: Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik
DATUM: Zaterdag 3 juni 2023, 10.00 – 17.00 uur
ENTREE: Gratis toegang
MEER INFO: www.waalwijk.nl/samendoensamengroen

Waalwijk pioniert met duurzaamheid

Het evenement Samen doen, Samen groen is een initiatief van de gemeente Waalwijk en is tot stand gekomen in samenwerking met diverse duurzaamheidsinitiatieven uit Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle en omgeving. Het festival sluit aan op de gemeentelijke visie ‘Duurzaam Waalwijk 2030,’ waarin de focus ligt op thema’s als water & groen, duurzame consumptie & productie en energie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen