Waalwijker Peter Verhoef ontvangt bronzen legpenning Carnegie Heldenfonds

Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen

WAALWIJK – Burgemeester Sacha Ausems rijkte woensdag 25 januari de bronzen legpenning uit aan Peter Verhoef uit Waalwijk. Ze deed dit op verzoek van het Carnegie Heldenfonds en de gemeente Vlissingen. Verhoef ontving de bronzen legpenning omdat hij in de zomer van 2021 een echtpaar van hun brandende boot heeft gered.

Op dinsdag 3 augustus 2021 voer rond 12.00 uur een vriendengroep met drie boten de sluis uit bij Vlissingen. Op één van deze boten voer Peter Verhoef met zijn gezin. Ze waren onderweg van Vlissingen naar hun vakantiebestemming Breskensrond. Om 12.25 uur zagen ze dat een boot met een echtpaar in problemen was. Door een ontploffing was brand op de boot ontstaan. Verhoef is met zijn gezin naar deze boot gevaren om het echtpaar te helpen.

Peter Verhoef plaatste zijn boot zo veilig mogelijk langs de andere boot met de boegen bij elkaar. De familie Verhoef wist het echtpaar op de brandende boot ervan te overtuigen dat ze naar hun boot moesten overstappen. Tot de hulpdiensten arriveerden ontfermde familie Verhoef zich over het echtpaar.

Carnegie Heldenfonds

Voor deze reddingsactie is een aanvraag ingediend bij Stichting Carnegie Heldenfonds. Het Carnegie Heldenfonds heeft op 31 augustus 2022 besloten om de bronzen legpenning aan Peter Verhoef toe te kennen voor zijn adequate optreden. Hij heeft het brandende schip benaderd om de opvarenden te redden en het echtpaar naar een veiligere omgeving gebracht. Omdat Verhoef met gevaar voor eigen leven het leven van een ander heeft gered is de onderscheiding toegekend. De uitreiking zou eigenlijk in Vlissingen plaatsvinden maar is op verzoek aan de gemeente Waalwijk overgedragen.

Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen