Gemeente Waalwijk maakt prestatieafspraken met Casade

Foto: Google Streetview

WAALWIJK – De gemeente maakt ieder jaar prestatieafspraken met Casade. De afgelopen twee jaar deden ze dat samen met Dongen en Loon op Zand. Er zijn nu nieuwe prestatieafspraken gemaakt voor 2023.

Een aantal onderwerpen komen altijd terug in de prestatieafspraken:

  • Betaalbaarheid en beschikbaarheid van huurhuizen.
  • Huizen voor mensen met haast. Wonen met zorg. Huizen voor ouderen.
  • Nieuwbouw. Verkoop van huurhuizen. Koophuizen en geld uitgeven aan de vrije sector.
  • Duurzaam, energiezuinig en kwaliteit.
  • Hoe goed kun je er leven?

Wat zijn de afspraken?

Voor 2023 maakten we 32 afspraken met Casade. De belangrijkste afspraken lees je hieronder:

  1. Zorgen dat er genoeg woningen zijn voor de sociale doelgroep. Dit zijn inwoners met een inkomen dat niet boven de Europese grens uitkomt. We voeren samen met de andere gemeenten een onderzoek uit naar de ontwikkelingen op de woningmarkt. De resultaten van dit onderzoek neemt Casade mee. Casade heeft beleid hoeveel en welke woningen ze in de toekomst moet hebben. Eind 2023 past Casade haar beleid aan.
  2. Casade zorgt voor genoeg woningen van goede kwaliteit. Dit doet Casade ook voor een groep mensen die extra aandacht nodig heeft of kwetsbaar is. Voor een aantal groepen mensen spreken we af hoeveel woningen Casade daarvoor beschikbaar stelt.
  3. Zorgen dat de woningvoorraad gaat passen bij de vraag naar huizen in de drie gemeenten. Ieder jaar leggen we plannen vast voor nieuwbouw, woningverbetering, sloop en koop.
  4. Casade maakt de woningvoorraad klaar voor de toekomst. Ze let op het verbeteren van woningen. Ook kijkt ze naar het klimaat en het verwarmen van huizen.
  5. De straten aantrekkelijker maken. Casade moedigt dingen die goed gaan aan. Zijn er dingen die niet goed gaan, zoals criminaliteit? Dan pakt Casade dat aan.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen