Drinkwatertonnen GO Healthy ‘als warme broodjes’

WAALWIJK – Begin april, tijdens de GO Healthy-week, deed GO Waalwijk een oproep: ‘Welke vereniging of organisatie stimuleert graag het drinken van water? Wie wil er een handige waterton inzetten tijdens activiteiten?’. Dat leverde behoorlijk wat aanvragen op. Afgelopen week reikte GO Healthy-regisseur Edwin Kleiboer nieuwe drinkwatertonnen uit aan sportaanbieders en De Bibliotheek. Inmiddels meldden zich nog meer gegadigden. Het aanbod blijft dan ook staan!

Voetbalvereniging Baardwijk organiseert aanstaande vrijdag het Peter van Cromvoirt Schoolvoetbaltoernooi. De vijf drinkwatertonnen die Ad van Cromvoirt van het onderhoudsteam in ontvangst nam, komen dus meteen goed van pas. Ook Inge Wammes van Voetjebal Waalwijk, Babs Steenbeek van voetbalvereniging S.S.C.’55, Anton van Himbergen van badmintonclub FST Waalwijk en Emely Kok en Agnes van Eeten van De Bibliotheken Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle namen drinkwatertonnen in ontvangst. Edwin Kleiboer: “Ze gaan als warme broodjes over de toonbank en daar ben ik blij mee. Steeds meer verenigingen en organisaties promoten het drinken van kraanwater. Een goede ontwikkeling, want water is een lekkere en vooral gezonde dorstlesser.” Eerder kregen al meerdere kinderdagverblijven, sportscholen en ook Stichting Dolle Dries een handige waterton cadeau. Sport- en cultuuraanbieders uit gemeente Waalwijk kunnen via mail een aanvraag indienen bij Edwin Kleiboer: [email protected].

Openbare watertappunten

GO Healthy blijft het drinken van water promoten. Zo kunnen inwoners van Waalwijk op steeds meer plekken gratis water tappen. Er zijn openbare watertappunten bij het Cruyff Court, in het centrum van Waalwijk (tegenover H&M), bij basisschool Villa Vlinderhof, bij Jongerencentrum De Tavenu, op het speelveld naast Kinderboerderij ’t Erf en bij het hertenkamp in Waalwijk. Er staan bovendien meer locaties in de planning.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen