Honden met gevaarlijk gedrag in uw omgeving? Meld het!

Foto: pxhere

WAALWIJK – Is er in uw omgeving overlast van honden die gevaarlijk gedrag vertonen? Bijvoorbeeld dreigend grommen of bijten? Meld dit dan bij de gemeente. Zo kan de gemeente zo snel mogelijk ingrijpen om ernstige situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld dat een persoon of andere hond gebeten wordt. Een melding maken kan ook anoniem.

Wat gebeurt er na een melding?

Uw melding komt terecht bij onze handhavers. Zij beoordelen de melding op inhoud en betrouwbaarheid. Zij bespreken deze vervolgens (anoniem) met de eigenaar van de hond. Ook voert de gemeente een gesprek met de melder. Afhankelijk van de resultaten van de gesprekken, kan de gemeente de hondeneigenaar vragen iets aan het gedrag van de hond te doen.

Bijtincidenten

Ook nadat iemand is gebeten kunt u melding maken. Het gaat dan om bijtmomenten tussen honden onderling of van een hond naar een mens. Dit kunt u melden bij de gemeente, of bij spoed bij de politie. Na zo’n melding wordt het gedrag van de hond verder onderzocht en kan de burgemeester eventueel een aanlijn- en/of muilkorfverbod opleggen. Het doel hiervan is om de leefomgeving voor iedereen zo veilig mogelijk te houden en verdere gevaarlijke situaties te voorkomen.

Waar kunt u melden?

Meldingen van honden met gevaarlijk gedrag kunt u melden bij de gemeente via de MijnGemeente-app, via www.waalwijk.nl/melding of via ons klantcontactcentrum via 0416-683 456

Bij ernstige situaties met spoed kunt u melding maken bij politie via 0900-8844 (geen spoed, wel politie) of 112.
Wilt u anoniem melding maken? Dit kan via meld misdaad anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Gemeente Waalwijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen