Nieuwe aanpak tegen overlast hondenpoep in Zanddonk

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Vanaf woensdag 9 maart start de gemeente Waalwijk een pilot. Ze testen een andere aanpak tegen overlast door hondenpoep. In een deel van Zanddonk worden de zogenaamde hondentoiletten verruild voor hondenuitrenvelden. En overal geldt de regel: hondenpoep ruimen we overal op. Veel hondenbezitters doen dit al met een hondenpoepzakje.

Overal hondenpoep opruimen

Als hondenbaas wil je het beste voor je hond: goed eten, een mooie mand en een fijne plek met genoeg liefde en aandacht. Een schone omgeving hoort er ook bij. Niet alleen voor je hond en voor jezelf, maar ook voor je buurtgenoten. “Met het invoeren van een algehele opruimplicht wordt het voor baasjes alleen maar gemakkelijker. Er is geen verwarring meer over waar je wel of niet moet opruimen. En wij zorgen voor voldoende afvalbakken en zakjes om de poep snel op te ruimen. Ik vertrouw er op dat de hondenbazen, waaronder ik zelf, meewerken, verantwoordelijkheid pakken en dus hondenpoep voortaan overal netjes opruimen. Het houdt onze omgeving nog schoner en daar hebben we allemaal plezier van”, aldus wethouder John van den Hoven.

Hondenuitrenvelden

Een deel van Zanddonk wordt opgefrist met drie nieuwe hondenuitrenvelden. Veilige en omheinde losloopgebieden met speelmogelijkheden voor de hond. Ook is het een prettige plek voor baasjes om een praatje te maken of rustig te kijken hoe je hond lekker aan het spelen is.

Extra afvalbakken en gratis zakjes

Het opruimen van hondenpoep is geen fijne klus. Om het baasjes gemakkelijker te maken, verplaatst de gemeente een aantal afvalbakken en komen er extra afvalbakken bij. Ook delen ze gratis hondenpoepzakjes uit.

Pilot in Zanddonk-Zuid

De pilot komt tot stand in samenwerking met bureau D&B en ANDC. Na zes maanden worden de ervaringen van inwoners verzameld en besluit de gemeente of deze aanpak uitgevoerd wordt in de hele gemeente Waalwijk.

Meer weten? Kijk op waalwijk.nl/eenechtebaas

Cookieinstellingen