Medewerkers gezocht voor bemanning stembureaus!

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Op woensdag 16 maart 2022 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. We willen op 24 plaatsen binnen onze gemeente een stemlokaal inrichten. Daarvoor zoeken we medewerkers. Uiteraard houden we rekening met hygiënemaatregelen die op dat moment gelden voor corona.

Zitting hebben op een stembureau vraagt een fysiek en geestelijk goede conditie. Je bent namelijk langere tijd aan het werk. Je bouwt de stemhokjes mee op, staat bij de deur of de stembus of je zit achter de tafel. Daarna moeten er op woensdagavond stemmen geteld worden en moet alles worden ingepakt. Je bent pas rond middernacht klaar. Houd er dus rekening mee als je je aanmeldt. Twijfel je over jouw conditie? Neem dan contact op met ons om dit te bespreken.

Woensdag 16 maart 2022:

  • 24 locaties open van 7.30 tot 21.00 uur, aansluitend stemmen tellen op locatie.
  • Stembureau-lid ochtend + tellen van 7.00 tot 15.00 en 21.00 tot ongeveer 00.00 uur.
  • Stembureau-lid middag + tellen van 14.45 tot ongeveer 00.00 uur.
  • Teller van 21.00 tot ongeveer 00.00 uur.

Vergoeding

De vergoeding wordt nog vastgesteld door het College*

  • Stembureau-lid ochtend met tellen: € 140,00 bruto (woensdag)
  • Stembureau-lid middag met tellen: € 120,00 bruto (woensdag)

Kandidatenlijst

Sta je zelf op de kandidatenlijst? Dan mag je tijdens deze verkiezing géén zitting hebben op een stembureau. Je mag ons in dat geval dus niet helpen!

Training

Omdat het belangrijk is je werk goed te kunnen doen op een stembureau, ben je verplicht online een training te volgen. Deze moet met een ruime voldoende worden afgerond.

Mogen we op jouw hulp rekenen?

Heb je zin om een dag achter de schermen te kijken tijdens de verkiezingen en jouw steentje bij te dragen aan de democratie? Meld je dan HIER aan!

Doe dat vóór 15 januari 2022. Uiterlijk 15 februari 2022 krijg je bericht van ons. Je hoort dan of we jouw hulp kunnen gebruiken en op welk stembureau. Het kan zijn dat je op de reservelijst komt. Dat gebeurt als we veel aanmeldingen krijgen.

Heb je nog vragen?

Wil je nog iets weten? Mail mij gerust via [email protected]. Je kunt me ook bellen op (0416) 683456 (algemeen nummer van de gemeente Waalwijk).

Hartelijke groet,

Willy Vermeulen

Projectleider Verkiezingen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen