Schoeneninzameling tijdens Sinterklaas-periode

Foto: Sinterklaas Waalwijk

WAALWIJK – Komend weekend arriveert Sinterklaas in Waalwijk. Tot en met 5 december worden er heel wat schoentjes gezet (en gevuld). Leather Made Smart en Gemeente Waalwijk grijpen dat moment aan om schoenen in te zamelen voor een goed doel. De actie start komend weekend: tijdens de intochten op zaterdag 13 november (Sprang-Capelle) en zondag 14 november (Waalwijk) kunnen schoenen worden ingeleverd. Wie schoenen doneert, maakt kans op leuke prijzen of korting.

Wat doe jij met schoenen die je niet meer draagt? Gooi ze niet zomaar weg, maar maak er anderen blij mee. Bruikbare schoenen worden gedoneerd aan een goed doel. Schoenen die niet meer draagbaar zijn, worden zoveel mogelijk gerecycled: dat is beter voor het milieu.

Inleveren bij de Sint-intocht in Sprang-Capelle en Waalwijk, kans op leuke prijzen

Schoenen kunnen de komende weken op verschillende momenten worden ingeleverd:

  • Zaterdag 13 november tijdens het feest van Sinterklaas in Sporthal Zidewinde in Sprang-Capelle.
  • Zondag 14 november tijdens het Sint-walk-through-feest bij het Mandemakers Stadion (RKC Waalwijk) in Waalwijk (tussen 13.00 en 15.00 uur).

Iedereen die tijdens de Sint-intochten schoenen inlevert, krijgt een lootje. Daarmee zijn leuke prijzen te winnen: gratis zwemmen met zes personen, een VIP-ontvangst in het nieuwe Schoenenkwartier (opening 16 april 2022) en grote chocolade schoenen. Op 6 december worden de prijswinnaars bekendgemaakt via de website en sociale media van gemeente Waalwijk en die week ook in Weekblad Waalwijk.

24, 26 en 27 november: korting op nieuwe schoenen

Op woensdag 24 november, vrijdag 26 november en zaterdag 27 november kunnen schoenen worden ingeleverd naast het Huis van Waalwijk (voormalige gemeentearchief). Wie dan een paar schoenen inlevert, ontvangt een lootje (kinderen) of een kortingsbon (volwassenen). De kortingsbon is te verzilveren bij aankoop van bekende schoenenmerken uit De Langstraat.

Prijs voor scholen en verenigingen

Scholen en verenigingen worden ook uitgenodigd om schoenen in te zamelen onder leerlingen of leden. De school én de vereniging die de meeste schoenen inlevert, ontvangen allebei een mooie groepsprijs!

Vrijwilligers gezocht!

Om het inzamelen van schoenen in goede banen te leiden, zijn nog vrijwilligers nodig. Wie helpt er mee? Stuur een mail aan [email protected], onder vermelding van ‘schoenenactie’.

Kijk voor updates en meer info op www.waalwijk.nl of sociale media. Kijk voor meer informatie over deelnemende schoenmerken op www.leathermadesmart.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden