Nol Kleijngeld ontvangt erepenning uit handen van burgemeester Sacha Ausems

WAALWIJK – Nol Kleijngeld ontving woensdagavond 8 september 2021 de Erepenning van de gemeente Waalwijk uit handen van burgemeester Sacha Ausems. De erepenning werd uitgereikt tijdens zijn een speciale afscheidsavond in Theater de Leest. De oud-burgemeester kreeg de Erepenning voor zijn grenzeloze inzet voor de gemeente en haar inwoners.

Verdiensten

Bijna 20 jaar lang heeft Kleijngeld zich ingezet voor de gemeente. Dat deed hij in allerlei politieke functies. Hij begon in de jaren 90 als raadslid en daarna als wethouder welzijn, onderwijs, wijkbeheer, sport en cultuur. In 2000 werd Kleijngeld burgemeester in de voormalige Limburgse gemeente Helden-Panningen. Hij keerde in 2007 als burgemeester terug naar zijn Waalwijk.

Bezieling

Als oud-geschiedenisdocent draagt Nol Kleijngeld de rijke geschiedenis van de stad vol trots uit. Met bezieling praat hij tijdens al zijn ontmoetingen over de stad waar hij woont en opgroeide. Hij schreef het boek Langstraters over de geschiedenis van de regio. Daarnaast is hij één van de drijvende krachten onder de populaire Wollukse Kwis.

Inspirerend

Kleijngeld staat bekend om zijn no-nonsense aanpak gecombineerd met een sociaal hart. Hij heeft oog voor wat de inwoners van de gemeente bezighoudt, maar weet ook op een inspirerende manier naar de toekomst van Waalwijk te kijken. Zo heeft hij zich sterk gemaakt voor de herontwikkeling van de historische gedempte haven.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden