Live webinar ‘Tips en tricks voor een groene tuin’ met TV-tuinman Lodewijk Hoekstra

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Op 21 april om 19.00 uur organiseert de gemeente Waalwijk een live-uitzending. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra en William van der Pluijm van Van Wijlen geven dan praktische tips en tricks waarmee inwoners gemakkelijk hun eigen tuin kunnen vergroenen en onderhoudsvriendelijk kunnen houden.

Groene tuinen zijn belangrijk. Ze zorgen ervoor dat er meer ruimte komt om heftige regenbuien op te vangen veroorzaakt door het veranderde klimaat. Ook zorgt groen voor verkoeling van onze leefomgeving en worden tuinen zo belangrijke ecologische stapstenen voor insecten en vogels. De gemeente onderneemt zelf diverse acties om het groen in de stad te vergroten. Maar dat kunnen zij niet alleen. Ook inwoners kunnen een steentje bijdragen om de gevolgen van het veranderende klimaat te verminderen. Kijk voor meer informatie op www.waalwijk.nl/groenetuin

‘Voorlichting geven over groen’ is een project van de Groene Agenda waar de gemeente fysieke bijeenkomsten voor zou organiseren. Vanwege Corona is dat voorlopig niet mogelijk vandaar dat ze voor een online bijeenkomst kiezen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden