Interactieve beweegvloer voor peuters KDV De Vuurtoren

Foto: Pix4Profs/J. van Iperen

SPRANG-CAPELLE – Om peuters te stimuleren meer te bewegen, introduceert kinderdagverblijf De Vuurtoren in Sprang-Capelle een interactieve beweegvloer. Wethouder Dilek Odabasi nam de beweegvloer officieel in gebruik en verraste de peuters met een passend cadeautje.

Uit landelijke cijfers blijkt dat zo’n 80% van de peuters te weinig beweegt. Een zorgelijke constatering, omdat beweging erg belangrijk is voor de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden, bijdraagt aan het zelfvertrouwen én deel uitmaakt van een gezonde leefstijl. En ook voor bewegen geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Kinderdagverblijf De Vuurtoren in Sprang-Capelle onderschrijft het belang van bewegen en koos daarom voor een interactieve beweegvloer. Deze is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters en combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren. Via een beamer worden bewegende beelden op de vloer geprojecteerd, aan te sturen via een tablet. De beweegvloer kent allerlei games voor gevarieerd beweeg- en speelplezier. Dilek Odabasi, wethouder jeugd, onderwijs en gezondheidszorg van gemeente Waalwijk nam samen met de peuters de beweegvloer officieel in gebruik. Vol enthousiasme lieten de peuters zien hoe de vloer werkt.

Wethouder Dilek Odabasi nam de interactieve beweegvloer van kinderdagverblijf De Vuurtoren officieel in gebruik en verraste de kinderen met leuke boekjes. (foto: Pix4Profs/J. van Iperen)

Boekje over bewegen

De wethouder kwam bovendien niet met lege handen naar De Vuurtoren. Voor de kinderen bracht ze leuke boekjes over bewegen mee, aangeboden door Waalwijk Taalrijk. Odabasi licht de keuze voor het presentje toe: “Naast bewegen is lezen een speerpunt van De Vuurtoren. De medewerkers hebben afgelopen schooljaar een scholing gevolgd op gebied van voorschoolse educatie (vve), met als doel de peuters goed voor te bereiden op de basisschool zodat zij een kansrijke start kunnen maken. De boekjes zorgen voor leesplezier én laat zien hoe leuk bewegen is.” Ook de leiding werd verrast, met een tegoedbon voor een drinkwaterton. Deze wordt aangeboden door GO Healthy, het programma van gemeente Waalwijk en GO Waalwijk dat onder meer het drinken van kraanwater stimuleert. “Als je actief beweegt, is het belangrijk om goed te drinken. De drinkwaterton komt dus vast goed van pas.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden