Verkiezing leden Tweede kamer

Foto:

Op woensdag 17 maart zijn er verkiezingen voor de leden van de Tweede kamer. Op verschillende manieren schenkt de gemeente de komende periode aandacht aan de verkiezingen, ook op social media. Het doel is om alle kiesgerechtigde inwoners te motiveren gebruik te maken van hun stemrecht. Iedere stem telt!

Stempas

Uw stempas ontvangt u uiterlijk 3 maart 2021.

Volmacht

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Waalwijk woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan drie machtigingen heeft en de volmacht stem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. De kiezer die voor u stemt moet een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u laten zien.

Stemmen met kiezerspas /stemmen in een andere gemeente

Als u in een andere gemeente wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. De kiezerspas kunt u aanvragen vanaf 4 maart op het stadhuis tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur. U kunt ook een formulier downloaden op www.waalwijk.nl en uw verzoek schriftelijk indienen. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 12 maart door de gemeente zijn ontvangen. Op maandag 15 maart verwerkt de gemeente uw aanvraag waarna de stempas wordt opgestuurd. Uw stempas moet u inleveren.

Informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Team Publiekszaken/verkiezingen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar via [email protected] 0416-683 456. Informatie over de verkiezing kunt u ook vinden op de website van de gemeente www.waalwijk.nl/verkiezingen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden