Wanneer is de kerstbomeninzameling en wat doen we met vuurwerk?

Foto: Pixabay

WAALWIJK – Zet de kerstboom op zaterdag 9 januari 2021 zonder pot en zonder versiering vóór 07.30 uur op de containerverzamelplaats bij jou in de straat. De gemeente haalt hem op.

Liever zelf de kerstboom opruimen? Je kunt jouw kerstboom gratis inleveren bij de milieustraat in Waalwijk of Sprang-Capelle. Dit geldt niet voor kunstkerstbomen.

Buitengebied

In het buitengebied zamelt de gemeente geen kerstbomen in. Dit is het gebied waar ze ook geen GFT-afval ophalen.

Vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is het verboden vuurwerk te verkopen, bij je te dragen en af te steken. Door corona is er een grote druk op de gezondheidszorg ontstaan. De ziekenhuizen liggen vol. Daarom heeft het kabinet besloten deze landelijke maatregelen in te voeren.

Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het vuurwerk. Alleen fop- en schertsvuurwerk (categorie F1-vuurwerk) is nog wel toegestaan. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt. Door dit jaar geen vuurwerk af te steken draagt iedereen bij aan het ontlasten van de medewerkers in de zorg, hulpverlening, politie en boa’s.

Carbid

De gemeenteraad van Waalwijk besluit op 17 december of in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Waalwijk een verbod op carbid schieten komt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden