Test met groene parkeerplaatsen

Test met groene parkeerplaatsen.
Foto: Jan Stads / Pix4Profs

WAALWIJK – Vanaf vandaag liggen er vier groene parkeerplaatsen op het parkeerterrein aan de Taxandriaweg in Waalwijk. Een test om te ervaren of dit duurzame alternatief past bij de beheereisen van de gemeente Waalwijk.

De parkeerplaats is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Zo is het rooster gemaakt van gedroogd gras en afval uit plastic. Het rooster is ingezaaid met een aangepast grasmengsel en een toevoeging van gereduceerde kunstmest. In het voorjaar wordt gekeken of de groene parkeerplaats nog voldoende groen en goed te onderhouden is. Als de test slaagt, worden de groene parkeerplaatsen gebruikt bij reconstructieplannen van de gemeente.

Samenwerking met Waalwijkse bedrijven

Bij de test zijn vijf Waalwijkse bedrijven betrokken: aannemersbedrijf Van Wijlen, Naber Plastics BV, Vos Capelle, Zand en Grindhandel Waalwijk en Startup Circulus BV. Samen met wethouder John van den Hoven toonden ze vandaag trots het resultaat.

Waarom groene parkeerplaatsen

Groene parkeerplaatsen leveren een positieve bijdrage aan een duurzame en groene omgeving zonder een parkeerruimte ervoor op te geven. Het klimaat verandert en het weer wordt extremer. We hebben te maken met hevige en langdurige regenval maar ook perioden van extreme droogte door aanhoudende warmte. Een groene omgeving houdt regenwater vast. Het zorgt voor verkoeling van onze leefomgeving. Groen is ook belangrijk voor de biodiversiteit. Daarnaast heeft het een positieve invloed op onze gezondheid.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden