Aankondiging ruimen 213 graven begraafplaats Tilburgseweg

Foto: Google Streetview

De gemeente Waalwijk gaat in juli 2021 op de algemene begraafplaats aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle (Noord Brabant) verschillende algemene graven ruimen. Het gaat om 213 graven in grafvak D. De laatste bijzetting vond hier meer dan twintig jaar geleden plaats. De graven waar het om gaat zijn gemarkeerd met een geel bordje.

Annulering informatieavond ruimen graven begraafplaats Tilburgseweg Sprang-Capelle

Op 18 november stond een informatieavond gepland over het ruimen van graven op de algemene begraafplaats aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle. Deze bijeenkomst wordt geannuleerd vanwege de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19. Als alternatief bieden wij belangstellenden een informatiedocument. In dit informatiedocument leest u ook hoe u zich kunt aanmelden voor een persoonlijk gesprek.

Aanmelden voor het ontvangen van het informatiedocument kan per e-mail tot 18 november 2020 via [email protected] of [email protected]

Grafbedekkingen

Bij deze ruiming worden alle grafmonumenten (grafbedekkingen) in vak D verwijderd. De grafbedekking kan (gedeeltelijk) worden afgehaald door de nabestaanden. Nabestaanden kunnen dit uiterlijk op 1 juli 2021 schriftelijk laten weten. Bij de beheerder is hiervoor een formulier beschikbaar. De afhaaldagen voor (delen van) grafmonumenten zijn op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli 2021. Er geldt geen bewaartermijn voor grafmonumenten van algemene graven. Grafmonumenten die niet zijn opgehaald worden na 17 juli afgevoerd.

Stoffelijke resten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor herbegraving of crematie van de stoffelijke resten. Hierover willen wij nabestaanden tijdens de informatieavond verder informeren, zodat een weloverwogen keuze gemaakt kan worden. Als er geen persoonlijke keuzes worden gemaakt worden de stoffelijke resten herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats. Dit is kosteloos. Een naamsvermelding op het toekomstige verzamelgraf is tegen betaling mogelijk.

Wilt u niet dat de stoffelijke resten in het verzamelgraf herbegraven worden? U kunt dit tot 1 juli 2021 aangeven bij de gemeente. U kunt hiervoor een formulier bij de beheerder van de begraafplaats of op het stadhuis ophalen. Het graf in huidige staat laten is geen optie.

Tijd tussen ruimingen

De stoffelijke resten worden op een later moment geruimd dan de grafmonumenten. Dit moment is afhankelijk van de aanwezige bomen op dit grafvlak. Pas als deze bomen worden verwijderd worden ook de stoffelijke resten geruimd. Het is niet bekend hoeveel jaar er tussen het ruimen van de grafmonumenten en het ruimen van de stoffelijke resten zit.

Nieuwsbrief

De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk nabestaanden zo goed mogelijk te informeren over het verloop van de ruimingswerkzaamheden op de begraafplaats. Daarom wordt er regelmatig een nieuwsbrief opgesteld. Heeft u interesse voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar: [email protected]

Voor nadere informatie, kan op werkdagen contact worden opgenomen met:

  • Mevr. A. van Delft (Tel) 06-22925165 (E) [email protected] (aanwezig maandag, dinsdag en donderdag tot 15.00 uur)
  • Beheerder begraafplaatsen (Tel) 06-20011831 (E) [email protected] (aanwezig maandag tot en met donderdag tot 16.00 uur)
  • Verhagen Kaatsheuvel (Tel) 06-57567549 (E) [email protected] (aanwezig maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur)
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden